Δήμος Αντιπάρου: Συσκευή ανίχνευσης του κορονοϊού εγκαταστάθηκε στο ιατρείο Αντιπάρου

Την Παρασκευή έγινε η εγκατάσταση στο ιατρείο Αντιπάρου της συσκευής ανίχνευσης του SARS-CoV-2 με αυτοματοποιημένη μοριακή τεχνική (PCR) και η επίδειξη από τεχνικούς στο προσωπικό του ιατρείου.

Η συσκευή (Cepheid Xpert® Xpress SARS-CoV-2) έχει 99% ειδικότητα και ευαισθησία και εξάγει αποτέλεσμα σε 45 λεπτά, αποτελώντας ότι πιο σύγχρονο στο χώρο της μοριακής ανίχνευσης του SARS-CoV-2. Παρόμοια συσκευή διαθέτουν μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, το Ινστιτούτο Παστέρ, και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Η συσκευή αυτή μαζί με την αντίστοιχη που δωρήθηκε στο ΚΥ Πάρου, συνοδεύονται με 150 και 250 τεστ αντίστοιχα και αποτελούν μία σημαντική παρέμβαση στην έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση νοσούντων από SARS-CoV-2, αποτελεί δε ένα τμήμα της μεγάλης δωρεάς που συντονίστηκε με πρωτοβουλία της OLIAROS Α.Ε., η οποία, μέσω του κ.Τσάκωνα ήρθε σε επαφή με το δήμο Αντιπάρου στις αρχές Μαρτίου. Μετά από λίγες μέρες, και με την σύσταση του δημάρχου κ. Φαρούπου και του ιατρού κ. Σκούρτη έγινε η επέκταση της δωρεάς, ώστε να συμπεριληφθεί και η Πάρος, ως ενιαίος υγειονομικός οργανισμός, οπότε και ξεκίνησαν οι επαφές με το ΚΥ Πάρου και με το Δήμο Πάρου στα τέλη Μαρτίου.

Εγγυητές για την έγκαιρη παραγγελία του εξοπλισμού ήταν οι κ.κ. Mathias Kamprad & Δάφνη Φουρλή και Ανδρέας & Άσπα Ανδρεάδη, ενώ δωρεές συγκεντρώθηκαν από τους κάτωθι:

Mathias Kamprad & Δάφνη Φουρλή, Ανδρέας & Άσπα Ανδρεάδη, Αναστάσιος & Ελεάννα Λεβέντη, Ιάσονας Τσάκωνας & Αργυρώ Πουλιόβαλη, Dominique Levy, Jost & Fiona Stollmann, Nick & Alice Galakatos, Ανδρέας Σταυρόπουλο & Κρίστη Δοσίου, Nick and Caroline Clarry, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας & Ιωάννα Μάνου, Maxime Lombardini & Sophie Levy, Gaurav & Karima Burman, Νικόλαος και Μαίρη Παράσχη, Jim & Ann Gianopulos, Pedro & Victoria Magalhaes, Eva Presenhuber, Michel Verbeelen όπως και λοιποί ανώνυμοι δωρητές, όλοι κάτοικοι του νησιού.

Στη δωρεά περιλαμβάνονται ακόμα (εταιρεία ΔΕΛΤΑ MEDICAL)μία συσκευή παροχής υψηλής ροής μειγμάτων αέρα/οξυγόνου με ενσωματωμένο υγραντήρα (Airvo 2 nasal high flow), μία συσκευή μέτρησης λευκών αιμοσφαιρίων 5 παραμέτρων (HemoCue® WBC DIFF System) και 50 τέστ ανίχνευσης RSV/influenza.

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά όλους τους δωρητές κατοίκους της Αντιπάρου, που συνέδραμαν σε αυτή την ταχύτατη ευόδωση αυτής της πολύτιμης δωρεάς, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφαλείας για όλους τους κατοίκους και των δύο νησιών.
Σχολιάστε