OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ασφαλής και ομαλή επαναλειτουργία των Λυκείων του Δήμου Πύργου

 

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ,για την υγεία και την ασφάλεια του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού, επαναλειτούργησαν όλα τα Λύκεια του Δήμου Πύργου .

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ,  Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης  και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι  : « Μετά από δύο μήνες απουσίας λόγω κορονοϊού επέστρεψαν την Δευτέρα  στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, με συνθήκες όμως εντελώς διαφορετικές από αυτές που είχαν συνηθίσει.

Τα μέτρα προστασίας επιβάλλουν διαφορετικούς κανόνες τους οποίους μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν λόγω της πανδημίας.

Αποστάσεις, απολυμαντικά , μάσκες και συχνός καθαρισμός συνθέτουν την νέα εικόνα στις σχολικές δομές, την ώρα που το ποσοστό προσέλευσης των μαθητών ποικίλει ανά σχολείο ,  αφού διαφαίνεται ότι μεγάλος  αριθμός μαθητών  κάνει χρήση είτε των απουσιών είτε της υπεύθυνης δήλωσης για συγγενικό του πρόσωπο που βρίσκεται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» .

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επισήμανε ότι : « Η  προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών , μετά την   επαναλειτουργία της Γ΄ Λυκείου  και εν συνεχεία   όλων των λοιπών τάξεων  της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης ,  αποτελεί πρωταρχικό  μέλημα της Δημοτικής Αρχής.   Ήδη μέσω της αρμόδιας σχολικής επιτροπής έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα , σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΔΥ και έχουμε εξασφαλίσει  κάθε μέσο ( αντισηπτικά , καθαριστικά , μάσκες κτλ ) για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών , ενώ έχει ήδη προγραμματισθεί  ο  διαρκής και ορθός καθαρισμός των σχολικών μονάδων αλλά και η προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων , με την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και την παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου την προηγούμενη εβδομάδα.

Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice