Άμεση αντίδραση Μουτζούρη – Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου μηνύει την ΜΚΟ που διχοτομεί τη Λέσβο

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου κατά της «MORIA CORONA AWARENESS TEAM» που αναφέρθηκε σε «ελληνικό τμήμα του νησιού».

Σφοδρές και δικαιολογημένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση περί «ελληνικού τμήματος” της Λέσβου, που έκανε η οργάνωση μεταναστών “MORIA CORONA AWARENESS TEAM” σε ανάρτηση στο Facebook, αναφερόμενη στο τμήμα του νησιού πλην του ΚΥΤ της Μόριας. Η εθελοντική οργάνωση φέρεται να αποτελείται από μετανάστες και πρόσφυγες, που διαμένουν στη δομή της Μόριας.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία κατά της οργάνωσης, που με την ανάρτηση υπονοεί “ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση. Μέλος της ομάδας, υποστήριξε πάντως ότι με τη συγκεκριμένη αναφορά θέλησαν να καταδείξουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές και σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαν “διαχωρισμό” του νησιού.

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση:

Έπειτα από αυτό το δημοσίευμα, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία κατά της οργάνωσης MORIA CORONA AWARENESS TEAM καθώς όπως τονίζει “σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο ‘…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…’ ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια”. “Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία», αναφέρει η Περιφέρεια σε σχετική ανακοίνωση.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανθελληνική δραστηριότητα δεκάδων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, υποκαθιστώντας το ελληνικό κράτος. Παρόλο που ακούσαμε υποσχέσεις για έλεγχο της κατάστασης, οι θύλακες της τουρκικής προπαγάνδας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνεχίζουν μέσα σε πακτωλό εκατομμυρίων το έργο τους, ελέγχοντας πλήρως τις μάζες των εισβολέων στα ΚΥΤ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ OTAVOICE
Σχολιάστε