OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σημαντικές απαλλαγές στις πληγείσες επιχειρήσεις και στους πολίτες του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου λόγω κορονοϊού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, για τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων και των πολιτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Η πρόθεση του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου για τις οικονομικές απαλλαγές των πληγέντων συμπολιτών μας είχε εκφρασθεί από τις 15 Μαρτίου, ενέργεια που έγινε πολύ πριν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία έδωσε τη νομοθετική δυνατότητα για την οριστική εφαρμογή των μέτρων από τη Δημοτική Αρχή.

Κατά την εισήγησή του στην χθεσινή (14/4/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, ο Δήμαρχος της πόλης, πρότεινε τα εξής οικονομικά μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των πολιτών:

  • Την απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
  • Την απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
  • Την απαλλαγή καταβολής τελών διαμονής παρεπιδημούντων.
  • Την απαλλαγή μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων.
  • Την μη καταβολή οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφεία) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστοί.
  • Την μη καταβολή οικονομικής συμμετοχής των συμμετεχόντων στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου (Δημοτικό Ωδείο, Προγράμματα Πολιτισμού κλπ.) καθώς και στα Αθλητικά Τμήματα, για όσο διάστημα δεν υλοποιούνται τα προγράμματα.
  • Την απαλλαγή μισθωμάτων κυλικείων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων,  δημοτικών αναψυκτηρίων καθώς και εκμισθωμένων χώρων από το Δήμο, για το χρονικό διάστημα που ισχύει η διακοπή λειτουργίας τους.

Για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στις ανωτέρω απαλλαγές, οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όπου θα επισυνάπτεται σχετικό επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των προς απαλλαγή επιχειρήσεων συγκαταλέγονται σε αυτούς των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς και κάθε αναγκαίο σχετικό έγγραφο που να τεκμηριώνει το δικαίωμα απαλλαγής.

Φυσικά διατηρούνται και οι απαλλαγές από τα Δημοτικά Τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είχε αποφασιστεί στην απόφαση 146/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου και οι οποίες μπορούν κατ’ ελάχιστο να ανακουφίσουν πολίτες που επλήγησαν από την κρίση και είναι οι εξής:

  • Πλήρης απαλλαγή των απόρων.
  • Πλήρης απαλλαγή για εισόδημα έως 12.000€ και 50% απαλλαγή για εισόδημα από 12.000€ έως 30.000€ για τους πολύτεκνους.
  • Πλήρης απαλλαγή για εισόδημα έως 12.000€ και 50% απαλλαγή για εισόδημα από 12.000€ έως 25.000€ για τους τρίτεκνους.
  • Πλήρης απαλλαγή για εισόδημα έως 12.000€ και 50% απαλλαγή για εισόδημα από 12.000€ έως 20.000€ για τις μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Πλήρης απαλλαγή για εισόδημα έως 12.000€ και 50% απαλλαγή για εισόδημα από 12.000€ έως 18.000€ για ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  • Πλήρης απαλλαγή για εισόδημα έως 25.000€ για ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
  • 50% απαλλαγή για τους ενταγμένους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Ο Δήμος μας είναι κοντά στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Από την αρχή της κρίσης οι εργαζόμενοι και εγώ προσωπικά είμαστε στην πρώτη γραμμή. Δράσαμε γρήγορα με απολυμάνσεις όλων των σχολείων, δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων. Η αποκομιδή των απορριμμάτων πραγματοποιείται κανονικά κάθε μέρα, παρά τις άδειες ειδικού σκοπού που έχουν λάβει αρκετοί εργαζόμενοι και μάλιστα ενισχύσαμε την Υπηρεσία Καθαριότητας με προσωπικό και με επιπλέον δαπάνες για μέσα ατομικής προστασίας, απολυμάνσεις και υλικά καθαρισμού. Δημιουργήσαμε τη Νέα Δομή Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, με σκοπό να εξυπηρετούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, τόσο με διανομές αγαθών, όσο και με υποστηρικτικές υπηρεσίες. Όλες οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενισχυμένες με προσωπικό που μεταφέρθηκε ειδικά για αυτή τη περίοδο από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Τώρα, προχωρούμε σε σημαντικές οικονομικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις και πολίτες γιατί έπρεπε και πρέπει ως Δήμος να αφουγκραζόμαστε και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και την αγωνία των συμπολιτών μας, όπως κάνουμε πάντα και ιδιαίτερα τώρα κάτω από τις συνθήκες που ζούμε ως κοινωνία. Όλα αυτά, δίχως να διαταράσσουμε την ομαλή οικονομική λειτουργία του Δήμου μας, ώστε πάντα να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

 

Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τα θέματα

otavoice

Υπερήφανοι οι Κώοι για τις μεγάλες επιτυχίες στον Αθλητισμό

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργασίες επισκευής-συντήρησης των Πυροφυλακίων Ν. Πεντέλης και Αγ. Πέτρου Διονύσου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Με ολιστικές παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε την Ανατολική Αττική»

otavoice

Με το Γενικό Γραμματέα Δασών συναντήθηκε ο Δ. Κουρέτας

otavoice