Πρόταση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς ΥΠΕΣ και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τον τρόπο υλοποίησης των απαλλαγών στις πληγείσες επιχειρήσεις

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, από τις 15 Μαρτίου, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να προβεί σε οικονομικές απαλλαγές στις πληγείσες επιχειρήσεις της πόλης μας, αλλά και στη λήψη μέτρων που αφορούν την απαλλαγή οικονομικών υποχρεώσεων πολιτών.

Προκειμένου, ωστόσο, να υλοποιήσουμε στην πράξη τις απαλλαγές προς τις πληγείσες επιχειρήσεις, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικό, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητώντας στην πλατφόρμα για τα δημοτικά τέλη που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα, να προστεθεί και το αρχείο των ΚΑΔ των επιχειρήσεων ώστε με σαφήνεια να προσδιοριστούν οι επιχειρήσεις που δικαιούνται τις απαλλαγές σε όλο το διάστημα της κρίσης. Έτσι, οι Δήμοι θα γνωρίζουν τους πραγματικούς δικαιούχους των απαλλαγών, καθώς και τα ποσά που θα πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι από τους προϋπολογισμούς τους.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ:

Μοσχάτο 31/3/2020

ΠΡΟΣ:   Υπουργό Εσωτερικών

κ. Τ. Θεοδωρικάκο

Πρόεδρο ΚΕΔΕ

κ. Δ. Παπαστεργίου

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

Αγαπητέ συνάδελφε Πρόεδρε

Προκειμένου ο Δήμος μας να εφαρμόσει την ΠΝΠ που αφορά την απαλλαγή των πληγέντων επιχειρήσεων της πόλης μας, οι οποίες ανήκουν στους ΚΑΔ που διέκοψαν τη λειτουργία τους, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα υπολογισμού των ποσών, ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, πριν την λήψη απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Για το σκοπό αυτό απαιτείται να εξευρεθεί λύση μέσω της ΑΑΔΕ, της ΔΕΗ ή οποιουδήποτε άλλου φορέα κρίνεται ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτή τη διαδικασία.

Η ένταξη των ΚΑΔ στο μηχανογραφικό σύστημα, μαζί με το ΑΦΜ, και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επωνυμία της επιχείρησης, θα συμβάλλει ώστε να αντλήσουμε τα στοιχεία των δικαιούχων που θα απαλλαγούν. 

Στην πλατφόρμα που έχει φτιαχτεί για τα Δημοτικά Τέλη και αντλεί στοιχεία από το Ε9 και το αρχείο της ΔΕΗ, να προστεθεί και το αρχείο των ΚΑΔ, για κάθε επιχείρηση ώστε αμέσως να αντληθούν στοιχεία για τις επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή. Στη συνέχεια μετά τον υπολογισμό των απαλλασσόμενων ποσών, θα πρέπει να δοθεί λύση και στον τρόπο – διαδικασία επιστροφής ή αφαίρεσης των ποσών, χωρίς να απαιτείται να διενεργηθούν μεταβολές τ.μ., διότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα σε δεύτερο στάδιο κατά την επανένταξή τους στο βασικό αρχείο οφειλετών Δημοτικών Τελών μετά το πέρας της κρίσης.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου

Ανδρέας Ευθυμίου

 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Εργαζόμαστε με συνέπεια, σοβαρότητα και μεθοδικότητα, προκειμένου να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για την απαραίτητη οικονομική ανακούφιση σε πολίτες και επιχειρήσεις και να υλοποιήσουμε την ΠΝΠ για τις προτεινόμενες απαλλαγές. Απέστειλα την επιστολή αυτή στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, γιατί το θέμα αφορά ολόκληρη την Αυτοδιοίκηση της χώρας και η πρότασή μας πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί. Κάθε άλλη ενέργεια θα ήταν μια απλή εξαγγελία χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Προγραμματίζουμε, επίσης, απαλλαγές προς τους πολίτες για δράσεις και προγράμματα του Δήμου που έχουν ανασταλεί και δεν υλοποιούνται, όπως απαλλαγή των τροφείων από τη μη λειτουργία των παιδικών σταθμών, απαλλαγή των συνδρομών δημοτών σε αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, καθώς και εισφορών μαθητών στο Δημοτικό Ωδείο. Είμαστε κοντά στην κοινωνία με πράξεις και με έργα».

 
Σχολιάστε