OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Οριστικά χωματερή το πάρκο της Ναυτικής Βάσης με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ και σφραγίδα Μανιατογιάννη-Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα

Βράζουν τα Βριλήσσια με τα σχέδια Μανιατογιάννη για το πάρκο της Ναυτικής Βάσης

Τελικά τα κατάφεραν. Η δημοτική αρχή συστηματικά τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει ένα περιβαλλοντικό στολίδι της πόλης σε υπαίθρια παράνομη χωματερή και αμαξοστάσιο για τα οχήματα της διεύθυνσης καθαριότητας. Ένα πάρκο που δόθηκαν αγώνες από όλη την πόλη να περάσει από το Πολεμικό Ναυτικό στα χέρια του Δήμου Βριλησσίων ο Ξένος Μανιατογιάννης το απαξίωσε,το υποβάθμισε με χρήσεις καταστροφικές και παράνομες. Σήμερα αποκαλύπτεται περίτρανα ότι δεν ήταν μια λύση ανάγκης αλλά μια μεθόδευση.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή,μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής Βριλησσίων εγκρίνει την λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο πάρκο της Ναυτικής Βάσης στον Δήμο Βριλησσίων, για το τμήμα εντός εδαφικής έκτασης, επί της οδού Αναπαύσεως, επιφανείας 8.107,74 τ.μ. που εμφαίνεται με στοιχεία (Α,Β,Γ…,Ο,Α) στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:500 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων”.

 

Ο ρόλος και οι σχέσεις του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων και του Δημάρχου Βριλησσίων στη σκανδαλώδη απόφαση.

Κομβικό ρόλο στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να ενδώσει στις πιέσεις της δημοτικής αρχής Μανιατογιάννη, για να δοθεί το πράσινο φως στη μετατροπή του πάρκου σε χωματερή και αμαξοστάσιο, έπαιξε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Αν και πολιτικά ανήκουν σε διαφορετικούς χώρους , ο δήμαρχος Βριλησσίων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ που του έδωσε και επίσημο χρίσμα στις δημοτικές εκλογές, δεν τους εμπόδισε να έχουν άριστες σχέσεις και να αλληλοστηρίζονται ακόμη και πολιτικά. Χαρακτηριστική είναι η δημόσια στήριξη του δημάρχου Βριλησσίων στον Γενικό Γραμματέα πριν ένα χρόνο, όταν αυτός προσπαθούσε να εκλεγεί βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών και να συμπεριληφθεί στις λίστες. Ήταν πρώτος “χειροκροτητής” στις δημόσιες συγκεντρώσεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα οι δημοτικές παρατάξεις που ανήκαν στον κεντροδεξιό χώρο στα Βριλήσσια τους κατηγορούσαν για υπόγειες διαδρομές.

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων που ουσιαστικά εισηγείται στην πολιτική ηγεσία, ήρθε η ώρα να ανταποδώσει την πολιτική στήριξη και φιλία στον δήμαρχο Βριλησσίων και παρανόμως μιας και υπάρχουν σωρεία καταδικαστικές αποφάσεις για τις δραστηριότητες στη Ναυτική Βάση να του δωρίσει ένα περιβαλλοντικό περιουσιακό στοιχείο της πόλης για χρήσεις που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, απομειώνουν την αξία του και αντιτίθεται σε όσα δημόσια είχαν υποστηρίξει για να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών.

Ουσιαστικά ο Γ.Γ. Μανώλης Γραφάκος δίνει σανίδα σωτηρίας στον Ξένο Μανιατογιάννη, γιατί προσβλέπει μελλοντικά σε νέα πολιτική στήριξη, για να ικανοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια του. Τοπικοί παράγοντες που γνωρίζουν πολλά αναφέρουν ότι πέρα της πολιτικής σχέσης έχουν αναπτυχθεί μέσα από τους θεσμικούς ρόλους που κατέχουν και οι δυο “φίλοι” πολύπλευρες συνεργασίες και η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση μόνο τυχαία δεν είναι μιας και υπάρχουν πλάνα για δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμάτων στην ευρύτερη περιοχή. Το ζήτημα είναι αν εγκλωβίστηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ σε προσωπικά παιχνίδια και δεν είχε την πραγματική εικόνα ή αν γνώριζε και έδωσε το πράσινο φως.

Η αντιπολίτευση έχει την απόλυτη πλειοψηφία- ώρα ευθύνης για τα Βριλήσσια-Περιβαλλοντικό έγκλημα

Σήμερα εκβιαστικά η διοίκηση Μανιατογιάννη αφού επί 5 χρόνια δεν αναζήτησε καμιά απολύτως λύση στο θέμα οδήγησε τα πράγματα με πλήρη μεθόδευση σε αδιέξοδο για να έχει το αφήγημα να μετατρέψει τμήμα του πάρκου σε υπαίθρια χωματερή και αμαξοστάσιο. Ήταν η εύκολη λύση εξαρχής και με σχέδιο οδήγησε τα πράγματα εκεί , καταλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια το χώρο αδιαφορώντας για τις καταδικαστικές αποφάσεις από τις δημόσιες υπηρεσίες (Πολεοδομία), που επέβαλαν μέχρι και σφράγισμα του χώρου.Περιβαλλοντικό έγκλημα κατ εξακολούθηση που τώρα παίρνει και νομιμοποίηση.

Η αντιπολίτευση στα Βριλήσσια αντιδρά, αλλά έχει μεγάλη αξία να αποδειχτεί αν οι αντιδράσεις είναι για τα μάτια του κόσμου ή πραγματικά θα ενεργοποιηθούν δυναμικά για την ακύρωση μιας καταστροφικής νομοθετικής παρέμβασης για τα Βριλήσσια. Θα το πάνε μέχρι τέρμα οι Ντινόπουλος Πισιμίσης που ελέγχουν το δημοτικό συμβούλιο ή θα ρίχνουν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα;

Οι δυο παρατάξεις έχουν την απόλυτη πλειοψηφία με 17 συμβούλους στους 33  και μπορούν να μπλοκάρουν την διαδικασία, δεδομένου ότι και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αντιδρούν όπως ο Γιάννης Τσούτσιας με 3 συμβούλους. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, πιθανώς σήμερα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν θα σχηματιστεί ενιαίο μέτωπο κατά της διοίκησης Μανιατογιάννη. Τώρα θα μετρήσει η πόλη ποίοι είναι με τους δημότες και την νομιμότητα και ποίοι με τους σκουπιδότοπους.

Η οργή και η αγανάκτηση των δημοτών στο άκουσμα της είδησης είναι μεγάλη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχόλια είναι άκρως επικριτικά για την ενέργεια της δημοτικής αρχής. Μας εξαπάτησε, δηλώνουν οι δημότες των Βριλησσίων. Προεκλογικά άλλα έλεγε και κατηγορούσε άλλες παρατάξεις ότι σχεδίαζαν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα της Ναυτικής Βάσης. Σήμερα ο Ξένος Μανιατογιάννης με τη βούλα επιχειρεί να την μετατρέψει σε υπαίθρια χωματερή και αμαξοστάσιο, γιατί ο χώρος απαξιώνεται οριστικά.

Ένα περιουσιακό στοιχείο της Πόλης καταστρέφεται……Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Σχετικά Άρθρα

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Αμαρουσίου- Σημεία διάθεσης αλατιού

otavoice

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλλιθέας- Μέτρα για ευάλωτους

otavoice

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

otavoice

Αθήνα: Σε επιφυλακή από τα ξημερώματα της Κυριακής όλος ο μηχανισμός

otavoice

Οδηγίες από το Δήμο Διονύσου, για την κακοκαιρία

otavoice

Σε επιφυλακή για άμεση βοήθεια τα Κέντρα Αγάπης και Φιλίας (ΚΑΠΗ) του Δήμου Κηφισιάς

otavoice