Με παρέμβαση του Γ. Πατούλη επετεύχθη επιχορήγηση 5 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής για παροχή δωρεάν γευμάτων σε ευπαθείς ομάδες λόγω πανδημίας

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η προμήθεια ειδών σίτισης (έτοιμων γευμάτων) σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όλης της Περιφέρειας λόγω της πανδημίας COVID-19.  Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη μέσω της οποίας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παροχή έτοιμων γευμάτων στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όλης της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προμηθευτεί έτοιμα γεύματα και εν συνεχεία με ευθύνη των Δήμων θα παραδίδονται δυο γεύματα ημερησίως ανά άτομο σε ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη.  Η διανομή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες συνδέεται άμεσα με τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 και με τον περιορισμό μετακινήσεων και συναθροίσεων που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 22.03.2020. Επιπλέον, εξυπηρετεί την ανάγκη παροχής των αναγκαίων μέσων διαβίωσης σε ευπαθείς ομάδες.
Σχολιάστε