Κασαπίδης: Να μείνουμε σπίτι για να μηδενίσουμε την μετάδοση του ιού

Δικαιωμένος ως προς τις αναφορές του για την επάρκεια αγροτικών προϊόντων εάν συνεχιστούν τα έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις προβλέψεις των Παγκοσμίων Οργανισμών που εξ αιτίας του κορονοϊού «κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την αγροτική παραγωγή και την επάρκεια τροφίμων στην εφοδιαστική αλυσίδα». Συμπλήρωσε δε, ότι «είναι ιερό χρέος, είναι καθήκον, είναι πατριωτισμός να ενισχύσουμε την αυτάρκεια της Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας σε τρόφιμα» ενώ απευθυνόμενος στους επικριτές των δηλώσεων του, τους κάλεσε «να ενημερώνονται πρώτα για τις εξελίξεις, πριν σπεύσουν με ευκολία να ασκήσουν κριτική».

Εκτίμησε ότι οι ημέρες εφαρμογής των μέτρων με την καραντίνα στους 2 ορεινούς οικισμούς της Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας Καστοριάς αποδεικνύουν ότι οι πολίτες «μένουν στο σπίτι» και απηύθυνε έκκληση λέγοντας ότι εάν επιθυμούμε να μηδενίσουμε την μετάδοση του ιού, «οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις».

Μίλησε με θερμά λόγια για την ανιδιοτελή προσφορά των μελών της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης :«Είναι ένα πολύτιμο στήριγμα για τον περιφερειάρχη, χωρίς την υποστήριξη τους δεν θα κάναμε ούτε την προμήθεια του μηχανήματος Μοριακής Βιολογίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ Κασαπίδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που κάνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Κοζάνης και Καστοριάς και την αυτοδιοίκηση, ώστε να εξευρεθούν χώροι που πιθανώς θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν νοσούντες από τον κορονοϊό σε περίπτωση «που ξεφύγουμε από την απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα» . Πρόσθεσε ότι έγινε ο σχεδιασμός επί χάρτου εντοπίστηκαν οι χώροι και «ολοκληρώνουμε την λίστα των γιατρών που θα μπορούσαν να φάνουν χρήσιμοι σε ένα τέτοιο απευκταίο σενάριο».

 
Σχολιάστε