OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιτυχημένη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης με τηλεδιάσκεψη

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Απριλίου 2020, η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης με τηλεδιάσκεψη.

Η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, με θέμα συζήτησης την «ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και λήψη απόφασης για ένα σχέδιο δράσης αντιμετώπισης της διάδοσης του Κορονοϊού στην πόλη μας», έπειτα από κοινό αίτημα δεκατριών (13) συμβούλων της μειοψηφίας και την κοινή υποβολή προτάσεων έντεκα (11) εξ αυτών.

Οι προτάσεις καταψηφίστηκαν από δεκαεννέα (19) δημοτικούς συμβούλους. Υπερψήφισαν έντεκα (11). Απουσίαζαν τρεις (3) δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην εισήγηση του, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος ενημέρωσε πλήρως για τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος μέχρι και σήμερα και ανέλυσε σημείο προς σημείο τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων, εξηγώντας ότι είναι «άνευ αντικειμένου» αφού «είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί από τον Δήμο, είτε δεν έχουν έρεισμα σε καμία διάταξη νόμου και για αυτό είναι νομικώς ανεφάρμοστες».

Επιπλέον, κατά την συνεδρίαση τέθηκαν ερωτήματα διαδικαστικού χαρακτήρα σχετικά τις έως τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την περίοδο της πανδημίας.

Για το θέμα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος απάντησε ότι «ο Δήμος Παλλήνης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που έκανε αίτηση εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα που ετοίμασε η ΚΕΔΕ και είναι πλέον διαθέσιμη για όλους τους ΟΤΑ και κίνησε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για να οριστεί συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Στο προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και για την ασφάλεια της υγείας όλων, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε πέντε φορές δια περιφοράς, όπως προβλέπεται από τον νόμο, με σχολαστική τήρηση εκ μέρος του Προεδρείου, όλων των κανόνων, προκειμένου να διασφαλιστεί απόλυτα η δημοκρατική λειτουργία του θεσμού. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε με πρωτοβουλία μας υπήρξε συνεννόηση όλων των μελών του Προεδρείου για συγκεκριμένα μέτρα λειτουργίας, τα οποία τέθηκαν υπ’ όψη των Δημοτικών Παρατάξεων, έγιναν απόλυτα δεκτά και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα».

Επισυνάπτονται, η κοινή εισήγηση των έντεκα δημοτικών συμβούλων καθώς και η εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 11 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice