OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε εφαρμογή σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων

Συνεχείς παρεμβάσεις στον αστικό ιστό από το Δήμο Θεσσαλονίκης λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες  καθώς ο προγραμματικός στόχος ενός αναβαθμισμένου αστικού περιβάλλοντος παραμένει ιεραρχικά στις πρώτες θέσεις της Διοίκησης. Το σκεπτικό που επικράτησε από την πρώτη στιγμή είναι αυτό της αξιοποίησης του χρόνου περιορισμού της κυκλοφορίας προς βελτίωση της πόλης.
Ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας ζήτησε οι εργασίες που μπορούσαν και  μπορούν να γίνουν ευκολότερα υπό τις παρούσες συνθήκες να πραγματοποιηθούν άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης συντόνισε και υλοποίησε με τις υπηρεσίες του Δήμου σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων. 
Αναλυτικά :
1. Κατεδαφίστηκαν επικίνδυνα κτίρια στην οδό Επταπυργίου όπου  κατέρρευσαν και απομακρύνθηκαν τα μπάζα
2. Κατεδαφίστηκαν εγκαταλελειμμένα παραπήγματα στην Άνω Πόλη στην οδός Δημ. Πολιορκητού.
3.  Απομακρύνθηκαν τα παραπήγματα στην οδό Αλ. Παπαδοπούλου που ακουμπούν στα τείχη της πόλης, παρουσία εκπροσώπων της Εφορίας Αρχαιοτήτων, σε ένα σημείο μάλιστα όπου φαίνονται τόσο η Ρωμαϊκή όσο και η Παλαιοχριστιανική επίστρωση των τειχών
4. Παρεμβαίνουμε και απομακρύνουμε εγκαταλελειμμένα επικίνδυνα παραπήγματα – εστίες μόλυνσης στη Χαριλάου, οδός Παραλή – Παπαδοπούλου, βελτιώνοντας τον δημόσιο χώρο της γειτονιάς.
5. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία με τον Δήμαρχο στο υπό κατασκευή πάρκο Παπαναστασίου με Βούλγαρη, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.
6. Παράλληλα συνεχίζεται η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων περιπτέρων και ο καθαρισμός τοίχων και επιφανειών από γκράφιτι και μουντζούρες.
Το στοίχημα είναι οι δημότες και οι κάτοικοι να βρούνε μία ομορφότερη, πιο ασφαλή και καθαρότερη πόλη, μετά τους περιορισμούς της κυκλοφορίας.
Α
υτού του είδους οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν.

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice