Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Διανομή τροφίμων κατ’ οίκον και για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Στην κατ’ οίκον διανομή τροφίμων και αγαθών, όπως και ειδών καθαριότητας και υγιεινής, σε απόρους-ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, διευρύνοντας τις δράσεις του για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων εν μέσω της κρίσης του κοροωνοϊού COVID-19, που επιβάλλει να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ως συνέχεια της επέκτασης του δικτύου για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον στους ηλικιωμένους, στα ΑμεΑ και στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως και στους μη ωφελούμενους άνω των 60 ετών και στα άτομα υψηλού κινδύνου. Για τις υπηρεσίες αυτές, μάλιστα, έχει οργανωθεί ένα δίκτυο συνεργείων από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) και της Κοινωφελούς πιχείρησης υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), για την ενίσχυση του οποίου με εθελοντές βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική κινητοποίηση και διαδικασία.

Η διανομή των τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Συνολικά θα εξυπηρετηθούν 1.800 οικογένειες παραλαμβάνοντας στο σπίτι τους από τα ειδικά συνεργεία του δήμου το πακέτο με τα τρόφιμα και τα είδη καθαριότητας και υγιεινής, με τη συνολική διανεμόμενη ποσότητα να έχει ήδη παραληφθεί και να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του δήμου στα Πεύκα.

Κάθε ωφελούμενο μέλος της οικογένειας θα παραλάβει 8,2 κιλά τροφίμων (μακαρόνια, ρύζι, κοτόσουπα με ζυμαρικά, κορν φλέικς, αλεύρι, ζάχαρη, μαρμελάδα σούπα μινεστρόνε, γάλα μακράς διάρκειας, ελαιόλαδο) και 3,2 κιλά ειδών υγιεινής (οδοντόκρεμες, σαμπουάν, καθαριστικό υγρό χεριών, υγρό πιάτων, σκόνη για πλύσιμο ρούχων), ενώ οι οικογένειες με βρέφη θα παραλάβουν παιδικές τροφές, πάνες και μωρομάντηλα. Συνολικά, κατά τη διανομή αυτή, που είναι η τρίτη του έτους, θα μοιραστούν πάνω από 107 τόνοι τροφίμων και αγαθών, ενώ το σύνολο των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, που ανέρχονται σε 4.553 άτομα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Κοινωνική Υπηρεσία φρόντισε και διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης των ωφελούμενων ώστε η κατ’ οίκον διανομή να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς ταλαιπωρία των δικαιούχων. Έτσι, ο κάθε παραλήπτης ενημερώνεται τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα για την επίσκεψη του συνεργείου, ώστε με την αστυνομική του ταυτότητα να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας και να παραλάβει το πακέτο με τα είδη.
Σχολιάστε