Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Συνταγογράφηση και φάρμακα

Διευκρινίσεις και οδηγίες για την άυλη ή την έντυπη συνταγογράφηση φαρμάκων για συμπολίτες μας, με τη συνεργασία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. 

 

Για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όσους ζητούν τη βοήθεια του Δήμου μας για τις συνταγές ή την προμήθεια των φαρμάκων τους, περιγράφουμε παρακάτω όλες τις περιπτώσεις με πληροφορίες και λεπτομερείς οδηγίες.

 

ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 

 

Άυλη συνταγογράφηση από τον Παθολόγο Ιατρό του ΚΕΠ Υγείας 

 

Ποιους αφορά: Συνδημότες μας ασφαλισμένους σε ταμεία ή και ανασφάλιστους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με χρόνια νοσήματα και  που οι μετακινήσεις τους λόγω της πανδημίας πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο. Η δυνατότητα εξυπηρέτησης μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ισχύει μέχρι 30/6/2020.

 

Τι προϋποθέτει: Για να μπορεί ο γιατρός να σας κάνει τη συνταγογράφηση πρέπει πρώτα να έχετε γραφτεί στο σύστημα της ΆΥΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.

 

 

Πώς θα γραφτώ στο Σύστημα της Άυλης Συνταγογράφησης του Υπουργείου;

Κάνετε τα εξής βήματα:

1) Μπαίνετε στο internet στο www.gov.gr  – Υγεία και Πρόνοια -Φάκελος Υγείας – Άυλη Συνταγογράφηση. Εκεί το σύστημα θα σας ζητήσει τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, για να επιβεβαιώσει  τα στοιχεία σας

2) Εισάγετε το username και το password που χρησιμοποιείτε στο σύστημα TaxisNet και επιλέγετε «Είσοδος». Αφού ταυτοποιηθούν τα στοιχεία που δώσατε, καλείστε να δώσετε την εξουσιοδότησή σας για την ανάκτηση προσωπικών σας δεδομένων (ΑΦΜ) από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, πατώντας το κουμπί «Εξουσιοδότηση» στην οθόνη που ανοίγει.

3) Εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους και επιλέγετε «Είσοδος». Εμφανίζεται η σύνοψη των στοιχείων σας. Αφού ελέγξετε την ορθότητά τους, επιλέγετε «Επιβεβαίωση». 

4) Επιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε το κινητό τηλέφωνο ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμείτε να λαμβάνετε τα στοιχεία των συνταγών που εκδίδονται. 

5)  Πατώντας το κουμπί «Επιβεβαίωση», ανοίγει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο εισάγετε τον κωδικό που έχετε λάβει είτε μέσω sms, είτε μέσω email. Πατάτε «ΟΚ».

 

Έκανα την εγγραφή στο σύστημα. Πώς θα πάρω τα φάρμακα;

Θα πάρετε  τηλέφωνο ή θα πάτε ο ίδιος ή κάποιο άλλο πρόσωπο σε όποιο Φαρμακείο της πόλης μας επιθυμείτε να εξυπηρετηθείτε και θα δώσετε στον Φαρμακοποιό σας το ΑΜΚΑ του ασθενή και τα φάρμακα. Ο φαρμακοποιός που έχει ήδη ενημερωθεί από το Δήμο, θα επικοινωνήσει με τον συνεργαζόμενο  γιατρό για να ετοιμάσει τη συνταγή (στέλνοντας μόνο ο φαρμακοποιός sms στο συγκεκριμένο κινητό που γνωρίζει). Μόλις ο γιατρός καταχωρήσει τη συνταγή, έρχεται μήνυμα στο κινητό του ασθενή που είχε δηλωθεί στο σύστημα με το codebar της συνταγής.

Με αυτό το μήνυμα στο κινητό και την ταυτότητά σας θα πάρετε τα φάρμακά σας από το Φαρμακείο της επιλογής σας, χωρίς ταλαιπωρία.

 

Έχω άυλη συνταγή από τον ιατρό του ΚΕΠ Υγείας αλλά δεν μπορώ ή δεν πρέπει να βγω έξω. Πώς θα πάρω τα φάρμακά μου; 

Αν δεν μπορείτε να πάτε εσείς ή άλλο πρόσωπο στο Φαρμακείο σας για να πάρετε τα φάρμακα της άυλης συνταγογράφησης του Ιατρού του ΚΕΠ Υγείας, καλέστε στο Δήμο στο «15969» ή στο 2132019300 και πείτε ότι έχετε άυλη συνταγή του ιατρού του ΚΕΠ Υγείας και το Φαρμακείο που θέλετε να πάρετε τα φάρμακα. Το τηλεφωνικό κέντρο θα καταγράψει την ανάγκη σας και ο αρμόδιος υπάλληλος θα επικοινωνήσει μαζί σας για να συνεννοηθείτε για τον τρόπο που θα εξυπηρετηθείτε.

 

Άυλη συνταγογράφηση από τον θεράποντα  γιατρό σας

Έχω γραφεί στο σύστημα για άυλη συνταγογράφηση. Μίλησα με το γιατρό μου, έχει κάνει άυλη συνταγογράφηση και έχει έρθει  μήνυμα με τη συνταγή στο κινητό μου. Δεν πρέπει να βγω έξω και κανένας από το περιβάλλον μου δεν μπορεί να πάει. Πώς θα πάρω τα φάρμακα από το φαρμακείο;

Επικοινωνήστε με το Δήμο στο «15969» ή στο 2132019300 και πείτε ότι έχετε άυλη συνταγή από τον γιατρό σας στο κινητό σας τηλέφωνο. Το τηλεφωνικό κέντρο θα καταγράψει την ανάγκη σας και ο αρμόδιος υπάλληλος θα επικοινωνήσει μαζί σας για να συνεννοηθείτε για τον τρόπο που θα εξυπηρετηθείτε.

 

Δεν μπορώ να γραφτώ στο σύστημα για άυλη συνταγογράφηση γιατί δεν έχω ούτε ίντερνετ ούτε κινητό ούτε τους κωδικούς της εφορίας. 

Αν δεν μπορεί να σας βοηθήσει κάποιος που είναι κοντά σας (συγγενής, φίλος, λογιστής) δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με άυλη συνταγογράφηση από τον Παθολόγο γιατρό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, ούτε κι από άλλο γιατρό.

Για να σας βοηθήσουμε θα αναζητήσουμε βοήθεια  για έντυπη συνταγογράφηση. 

 

ΕΝΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου «15969» ή στο 2132019300 και αφήστε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ) ζητώντας βοήθεια για «ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ» και το συντομότερο δυνατό, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας «Κοινωνική Φροντίδα για Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου μας θα σας πάρουν τηλέφωνο να σας ρωτήσουν τι φάρμακα έχετε ανάγκη και θα αναζητήσουν τρόπο  να σας βοηθήσουν.

Με πολύ μεγάλη ευαισθησία αρκετοί ιατροί εθελοντές στηρίζουν την προσπάθεια αυτή παρέχοντας  εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για  εσάς.

 

Έχω το χαρτί της  συνταγής από το γιατρό μου και θέλω να πάρω τα φάρμακα από το φαρμακείο. 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Καλέστε  στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου στο «15969» ή στο 2132019300 πείτε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ότι θέλετε να πάμε να αγοράσουμε τα φάρμακά σας και η Υπηρεσία «Κοινωνική Φροντίδα για Βοήθεια στο Σπίτι» θα σας καλέσει να συνεννοηθείτε για τις ανάγκες σας.

 

ΜΕΙΝΕΤΕ  ΣΠΙΤΙ 

ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 

Καλέστε μας στο «15969», 2132019300

 
Σχολιάστε