Δήμαρχος Ξάνθης: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα

Δεν θα πρέπει να εμπνέουν καμία ανησυχία στον κόσμο τα νέα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στους δήμους Ξάνθης και Μύκης, τονίζει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Ο δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι τα μέτρα ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς συμβάλλουν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή, πάντα με βασικό και πρωταρχικό σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι για το θέμα υπήρξε, νωρίς χθες το απόγευμα, επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και εκτίμησε πως η εφαρμογή των νέων μέτρων θα συμβάλει ώστε να μην υπάρχει μεγαλύτερη εξάπλωση της νόσου.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούν οι Ξανθιώτες», υπογράμμισε ο κ. Τσέπελης και πρόσθεσε: «τα μέτρα -το τονίζω ξανά και ξανά- είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας τα χειρότερα και αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να προστατέψουμε τον πληθυσμό από την εξάπλωση του ιού. Οι πολίτες της Ξάνθης είναι πειθαρχημένοι, πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν χωρίς κανένα πρόβλημα στα νέα δεδομένα και ο καθένας από τη δική του μεριά θα επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιβάλλεται».

Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε ακόμη και στην προσωρινή μετατροπή του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε χώρο φιλοξενίας ασθενών από τον κορονοϊό. Σημείωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με το νοσοκομείο Ξάνθης, έχουν προνοήσει ώστε να διατεθούν χώροι του γυμναστηρίου για τη νοσηλεία ασθενών, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό, το γυμναστήριο εξοπλίστηκε με 100 κλίνες, φιάλες οξυγόνου και αναπνευστήρες, όλα προσφορές ιδιωτών- χορηγών, τους οποίους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής.

 
Σχολιάστε