Ανακοίνωση – έκκληση της Κοινότητας Μοσχάτου: Μένουμε σπίτι για να προφυλάξουμε την υγεία όλων μας

Ξέρουμε ότι γράφουν όλοι γι’ αυτό. Αλλά πρέπει. Πρέπει οι οδηγίες προστασίας να γίνουν φυσιολογική και αυτονόητη καθημερινότητα μας για το επόμενο διάστημα.

Δεν ξεμπερδεύουμε εύκολα. Η νοοτροπία κάποιων από εμάς δεν μας βοηθάει να περιορίσουμε τα ήδη διάσπαρτα κρούσματα. Ελπίζουμε μόνο στην τάση που έχουν οι κάτοικοι της πόλης μας να παραγκωνίζει κάθε ατομικό συμφέρον και να μάχεται για το γενικό καλό.

Το σύστημα υγείας μας δεν είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει στην παρούσα φάση ούτε τις επόμενες δύσκολες που μπορεί να ακολουθήσουν πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρακαλούμε πολύ προσωπικά τον καθένα από εσάς. Να αυτοπεριοριστούμε στο σπίτι μας όσο γίνεται. Συζητάμε σε λογικά πλαίσια και με τα παιδιά μας αλλά και με τους γνωστούς μας και τους γύρω μας ώστε μην υποβαθμίζουμε την κατάσταση.

Για τον διαβητικό γονιό σου. Για την γιαγιά και τον παππού σου. Για τον καρκινοπαθή γείτονα. Για την καρδιοπαθή συναδέλφισσα. Για όλους και όλες τα που μπαινοβγαίνουν στις κλινικές και τα νοσοκομεία.

Η εικόνα δεκάδων συνδημοτών μας να ασκούν το δικαίωμα τους της προσωπικής άσκησης π.χ. στο ποδηλατόδρομο του Ιλισού αλλά και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, είναι απογοητευτική. Μπορούμε να αλλάξουμε για λίγο τις συνήθειές μας κάνοντας, για παράδειγμα, την άσκηση μας στο τετράγωνο του σπιτιού μας.

Για αυτό είναι αναγκαίο και απαραίτητο να μείνουμε στο σπίτι. Να μην βγαίνουμε έξω, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν πολύ και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, κάνοντας όλα αυτά τα πολύ ωραία πράγματα που δεν έχουμε καιρό να τα κάνουμε άλλη στιγμή.
Σχολιάστε