OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παιανία-Γλυκά Νερά Μπουλμέτης: “Παγκόσμια πρωτοτυπία,ο δήμαρχος εν μέσω της κρίσης…αυξάνει 60% τα δημοτικά τέλη”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Κώστας Μπουλμέτης στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών, με την οποία καυτηριάζει την απόφαση της δημοτικής αρχής εν μέσω κρίσης να αυξήσει κατά 60% τα δημοτικά τέλη. Παράλληλα όπως μας ενημέρωσε, ο κ. Κώστας Μπουλμέτης, απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο (την οποία δημοσιεύουμε), με την οποία του ζητά την άμεση παρέμβαση του, γνωρίζοντας την ευαισθησία και την αμεσότητα που τον διακρίνει καθώς και τις ενέργειες που έχει πάρει για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η ανακοίνωση του κ. Μπουλμέτη αναφέρει:
“Ο Δήμαρχος Παιανίας, σε παγκόσμια πρωτοτυπία, προσπαθεί εν μέσω της κρίσης του Κορονοϊού να περάσει «νύχτα» την αύξηση των δημοτικών τελών.
Η κοινωνία μας εδώ και δυο εβδομάδες δοκιμάζεται από την απειλή εξάπλωσης του κορονοϊού. Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και για αυτόν τον λόγο επικοινωνήσαμε με το  Δήμαρχο και προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα, μερικά από τα οποία υιοθετήθηκαν από την δημοτική αρχή.
Η παρέμβαση μας αυτή κινείται και θα κινείται στο πλαίσιο της ενότητας, της ομοψυχίας και με γνώμονα το κοινό καλό, μακριά από οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα.
Δυστυχώς όμως ο κ. Μάδης δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης και τις έκτακτες ανάγκες που έχουν αυτήν τη δύσκολη στιγμή οι δημότες. Τούτο διότι ο
Δήμαρχος, εμμονικά για τρίτη φορά και αμφιλεγόμενα πλέον, συγκαλεί δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο με κύριο θέμα αυτό της ΑΥΞΗΣΗΣ των δημοτικών τελών κατά 60%.
Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και έχουν προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης των πολιτών με την αναστολή των φορολογικών και
ασφαλιστικών εισφορών, την ίδια ώρα που η ΕΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, αναστέλλει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκειμένου τα Κράτη Μέλη να μπορέσουν να στηρίξουν τους πολίτες τους, ο κ. Μάδης προβαίνει, κατά πως φαίνεται, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία και επιδιώκει την αύξηση των δημοτικών τελών.
Αποτελεί δε όνειδος το γεγονός ότι επιλέγει να προχωρήσει στην συγκεκριμένη κίνηση σε μια χρονική στιγμή, που όλοι μας κοιτάμε πως θα συμβάλουμε στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης, η
οποία απειλεί την υγεία όλων μας. Ο κ. Μαδης εκμεταλλεύεται με τον πιο κυνικό τρόπο την δύσκολη συγκυρία, ελπίζοντας ότι έτσι θα περάσει “νύχτα” την πολυπόθητη, για εκείνον, αύξηση των δημοτικών τελών κατά 60%.
Έχοντας τη συναίσθηση της ευθύνης προς τον κόσμο της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, καλούμε τον κ. Μάδη, έστω και τώρα, να αποσύρει την συγκεκριμένη και αμφιλεγόμενη πλέον για εκείνον πρόταση. Παράλληλα, καλούμε και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, να ταχτούν εναντίον της επιδιωκόμενης αύξησης των δημοτικών τελών. Έχουν μεγάλη ευθύνη και πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στους δημότες, που όλους μας εξέλεξαν.”
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μπουλμέτης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 

Η επιστολή Μπουλμέτη στον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο 

Θέμα: Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου από το Δήμαρχο Παιανίας, εν μέσω της κρίσης του Κορονοϊού, με κύριο θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.
Η ελληνική κοινωνία εδώ και δυο εβδομάδες δοκιμάζεται από την απειλή της εξάπλωσης του κορονοϊου.
Η κρισιμότητα της κατάστασης είναι ιδιαιτέρως υψηλή και για αυτόν το λόγο επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο Παιανίας και προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα, μερικά από τα οποία υιοθετήθηκαν από την δημοτική αρχή. Η παρέμβαση μας αυτή κινείται και θα κινείται στο πλαίσιο της ενότητας, της ομοψυχίας και με γνώμονα το κοινό καλό, μακριά από οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα.
Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί πλήρως την σοβαρότητα της κατάστασης και τις έκτακτες ανάγκες που έχουν αυτήν τη δύσκολη στιγμή οι δημότες.
Τούτο διότι ο Δήμαρχος, εμμονικά για τρίτη φορά και αμφιλεγόμενα πλέον, συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, με κύριο θέμα αυτό της ΑΥΞΗΣΗΣ των
δημοτικών τελών κατά 60%.
Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε μέτρα ενίσχυσης των πολιτών με την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, με την καταβολή επιδομάτων, τη στήριξη
των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και που η ΕΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, αναστέλλει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκειμένου τα Κράτη Μέλη να
μπορέσουν να στηρίξουν τους πολίτες τους, ο Δήμαρχος Παιανίας προβαίνει, κατά πως φαίνεται, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία και επιδιώκει την αύξηση των δημοτικών τελών σε
μια χρονική στιγμή, που όλοι μας προσπαθούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση μιας κατάστασης, η οποία απειλεί τη δημόσια υγεία και την οικονομία.
Έχοντας τη συναίσθηση της ευθύνης προς τους πολίτες, σας καλούμε να προβείτε σε σχετικές ενέργειες που θα αποτρέψουν αυτή τη χρονική στιγμή την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο μας, αλλά και σε οποιοδήποτε Δήμο στην ελληνική επικράτεια.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η ευθύνη αυτές τις στιγμές είναι για όλους μας τεράστια.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Μπουλμέτης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice