OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ναυπακτίας στο πλευρό των δημοτών

Το σύνολο των δομών του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στην κοινωνία μας.  Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής συντονίζουν ένα πλήρες σχέδιο στήριξης όσων έχουν ανάγκη ή είναι ηλικιωμένοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο του Δήμου Ναυπακτίας έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει διαρκής επάρκεια τροφίμων, κάτι που όπως επεσήμαναν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Ντίνος Τσουκαλάς θα εξασφαλιστεί και με την ενίσχυση των κωδικών του Δήμου, αλλά και μέσω δωρεών στήριξης από τοπικές επιχειρήσεις.

Το Κέντρο Κοινότητας θέτοντας σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα προστασίας των συμπολιτών μας ρομά, προβαίνει σε τακτικές ενημερώσεις και τους παρέχει είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης και η ψυχολόγος του Δήμου Ναυπακτίας κ.Ιωάννα Πετροπούλου βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους δημότες που χρήζουν ψυχολογικής στήριξης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Πρόεδρο κ.Μαρία Ζιαμπάρα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας, οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν εντείνει την παρουσία και δραστηριότητά τους ενισχύοντας σημαντικά το κοινωνικό έργο των δομών του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι, οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ναυπακτίας καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών, ακόμη και εκείνων που διαβιούν στα πιο απομακρυσμένα σημεία.  Για το λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου κ.Θανάση Κούκουνα έχουν κληθεί οι Πρόεδροι της ΔΕ Πλατάνου να ενημερώνουν άμεσα για όσους που χρειάζονται βοήθεια.  Ανάλογη επικοινωνία έχει πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος με το σύνολο των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής να έχει, σε καθημερινή βάση, την πλήρη εικόνα της κατάστασης και να ενεργεί άμεσα.

Σημειώνεται τέλος πως, για τους εργαζόμενους στους ευαίσθητους και άκρως σημαντικούς τομείς, όπως η καθαριότητα, που μεριμνούν τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας όλων μας, υπάρχει απόλυτη επάρκεια  προστατευτικών μέσων. Ταυτόχρονα, εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χειριστών και τις απολυμάνσεις των οχημάτων.

Στη δεδομένη ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία, κανένας δημότης δεν είναι μόνος του.

Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι ένα απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Ακολούθως τα τηλέφωνα επικοινωνίας των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας:

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής: 2634038630 και 2634038632

Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο: 2634021300

Βοήθεια στο Σπίτι: 2634038111

Κέντρο Κοινότητας: 2634038638-40 και 2634038644

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης: 2634038643

Γραμμή Δημότη: 15199

 

Σχετικά Άρθρα

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice