Μπακογιάννης: Το 50% της αποζημίωσής μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεσή του να προσφέρει το 50% των αποδοχών του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Καθημερινά δίνουν το παρόν για να στηρίξουν τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, ιδίως εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Ανάμεσα τους και ο Δήμος Αθηναίων.

Σήμερα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ αλλά και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης να καταθέσουν το 50% του μισθού τους ζητώντας έτσι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην μάχη κατά του κορονοϊού. Ακολούθησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προτείνει στους δημάρχους της χώρας να καταθέσουν και εκείνοι το 50% των αποδοχών τους, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του να συμβάλλει στην προσπάθεια αναφέροντας σε ανάρτησή του στο facebook:

«Το 50% της αποζημίωσης μου είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω στη μάχη κατά του κορωνοιού. Το μέγιστο είναι να είμαστε όλοι εδώ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όσες και όποιες έχει ο καθένας, και στο τέλος να νικήσουμε. Όλοι. Γιατί αυτή η πληγή δεν είναι δική του, δική της ή δική τους. Είναι δική μας. «
Σχολιάστε