Η ΠΕΔ Κρήτης για την 25η Μαρτίου

Στη μακρόχρονη ιστορική πορεία του Έθνους μας, η έναρξη της Επανάστασης του 1821 υπήρξε κορυφαίος σταθμός.

Ένα συλλογικό επίτευγμα και μία κοινή προσπάθεια ενός ηρωικού λαού, που ενωμένος κατάφερε και πέτυχε αυτό που πολύ θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή.

Σήμερα η πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, βιώνει εξαιρετικά κρίσιμες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού αλλά και της λήψης αναγκαστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσής του.

Παράλληλα η τουρκική προκλητικότητα που κλιμακώνεται διαρκώς, επιχειρεί να ανατρέψει Διεθνείς Συνθήκες και να δημιουργήσει νέα δεδομένα και ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή.

Τα μηνύματα της φετινής επετείου της 25ηςΜαρτίου και των αγωνιστών της παλιγγενεσίας  είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα κάνουμε την υπέρβαση, για μια νέα εποχή Εθνικής Ομοψυχίας και Κοινωνικής Συνοχής και θα συνδέσουμε την ιστορική μνήμη και τους διαχρονικούς αγώνες του χθες με το σήμερα.

Αγωνιζόμαστε σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον

Τώρα είναι η στιγμή που η Ευρωπαϊκή Οικογένεια, με σθένος και αποφασιστικότητα, πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να διασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών της.

Από την αρχή της κρίσης οι Φορείς της Αυτοδιοίκησης στέκονται με ευθύνη, σχέδιο και αποτελεσματικότητα δίπλα στους πολίτες.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι και σε άλλες δύσκολες περιόδους για την Πατρίδα μας με σύνεση, αλληλεγγύη και αισιοδοξία καταφέραμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες και να αναδείξουμε τις Εθνικές Αρετές της ενότητας, της ομοψυχίας και της προάσπισης των κατακτήσεων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Λαού μας.

Πιστεύουμε και ευχόμαστε η κρίση αυτή να ξεπεραστεί σύντομα και να ξεκινήσει με αισιοδοξία μια νέα περίοδος για τους πολίτες και την κοινωνία.

 

  Για την ΠΕΔ Κρήτης

Ο Πρόεδρος

  Γιάννης Κουράκης
Σχολιάστε