OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στον Δήμο Πειραιά λόγω κορονοϊού

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά, από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των δημοτών και των κατοίκων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική γραμμή 210  4101930, ψυχολόγος συζητά με τους πολίτες, ειδικά με τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, όλα όσα τους απασχολούν αυτήν την κρίσιμη περίοδο, παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 17:00.

Υπενθυμίζεται, ότι η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά υλοποιεί μία σειρά νέων κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, όπως καταγραφή αναγκών, δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ διεκπεραιώνει αιτήματα για πάσης φύσεως πιστοποιητικά πού εκδίδονται μέσω Κ.Ε.Π. κ.ά.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε ότι στον δήμο έχει δημιουργηθεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας με σημαντικές υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, υπογραμμίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα καθιερωθεί η διανομή δύο δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη και δεν μπορεί να τα προμηθευτεί ο ίδιος. «Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ, με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξουν σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο τις ευπαθείς ομάδες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να βελτιώσουμε -δεδομένων των δύσκολων συνθηκών- την καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να επιδείξουμε όλοι πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών και κοινωνική ευθύνη», τόνισε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας πως ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, επ’ ωφελεία των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice