Επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών για εφαρμογή επιπλέον προληπτικών διαδικασιών στον Αερολιμένα του νησιού

Με απώτερο στόχο την πλέον αποτελεσματική θωράκιση του νησιού απέναντι στην πανδημία, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, ζητώντας να εφαρμοστούν επιπλέον προληπτικές διαδικασίες στον Αερολιμένα της Μυκόνου, για όσο χρονικό διάστημα θεωρείται απαραίτητο, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να ληφθούν άμεσα, τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

• Να επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τη Μύκονο μόνο των μόνιμων κατοίκων του νησιού.
• Σε περίπτωση μετακίνησης πολιτών οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, αυτοί θα πρέπει να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης τους προς το νησί.
• Οι επιβαίνοντες στα αεροπλάνα να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση, εκτός των στοιχείων παραμονής τους στο νησί, αν προέρχονται από ταξίδι σε χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα να δηλώνουν από ποια.
• Να πραγματοποιείται απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στα αεροπλάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
• Υποχρεωτική αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας από τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του νησιού είναι προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο και κυρίως μέσα από συντονισμένες ενέργειες, ώστε να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη διάδοση του ιού στο νησί μας τους επόμενους κρίσιμους μήνες.
Σχολιάστε