OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ενημερωτική ημερίδα του Πράσινου Ταμείου , στην Άρτα

Παρουσίαση των προγραμμάτων από το Πράσινο Ταμείο πραγματοποιείται σήμερα στην Άρτα παρουσία του Προέδρου του Πρασίνου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλου και συμμετέχουν οι  φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης  από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.

Παρόντες στην ημερίδα οι δήμαρχοι Αρταίων Τσιρογιάννης Χρήστος , Πρεβέζης Γεωργάκος Νίκος , Δωδώνης Ντακαλέτσης Χρήστος, Μετσόβου Τζαφέας Κωνσταντίνος, Λευκάδας Καλός Χαράλαμπος, Ζηρού Καλαντζής Νίκος, Αμφιλοχίας Κατσούλας Γεώργιος, Κόνιτσας Εξάρχου Νικόλαος  κα.

Για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τις δημοτικές αρχές , μια και τους δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτά να καλύψουν ανάγκες τους αλλά και να εφαρμόσουν νέες πολιτικές.  Η σημερινή ενημερωτική ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα εξωστρέφειας της διοίκησης του Πράσινου Ταμείου και είναι η τρίτη σε σειρά μετά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος μετά την λήξη της επιτυχημένης ημερίδας ανέφερε: 

“Όχι,ως Πράσινο Ταμείο, δεν αναλάβαμε τη χρηματοδότηση ανάπλασης στο ιστορικό Γεφύρι της Άρτας,που συνεχίζει να στέκει αγέρωχο στη θέση του!

Ανταποκριθήκαμε,όμως,με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευμολπίδη στην τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη που διοργάνωσε σήμερα ημερίδα ενημέρωσης των δημοτικών αρχών και των στελεχών τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων της Ηπείρου,των Ιονίων Νησιών και του νομού Αιτωλοακαρνανίας για τις τρέχουσες προσκλήσεις του Ταμείου με δικαιούχους τους Δήμους της χώρας. Έγινε αναλυτική συζήτηση και δόθηκαν αρκετές τεχνικές διευκρινίσεις,ώστε όλοι οι Δήμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους ως τις 8 Μαΐου.

Με μεγάλη χαρά είδαμε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Θεοδώρας στην πόλη της Άρτας,που εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμά μας για αστικές αναπλάσεις σε όλη τη χώρα. Για όλα αυτά είχα την ευκαιρία να ενημερώσω νωρίτερα τον βουλευτή του νομού κ. Γιώργο Στύλιο. Συνεχίζουμε με ενημερωτικές συναντήσεις και σε άλλους Δήμους της χώρας.”

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice