OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βύρωνα: Ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό

Ανέλαβαν καθήκοντα έξι (6) από τους δέκα (10) συνολικά εργαζόμενους, που προσλήφθηκαν μέσα στην εβδομάδα στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της, λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοιού.

Με την συνδρομή και των νέων αυτών εργαζομένων προχώρησαν σήμερα (20/3), οι παρακάτω εργασίες αποκομιδής μπάζων και ογκωδών αντικειμένων:

  • Σε εννέα (9) σημεία που είχαν μετατραπεί σε «μικρές χωματερές» με κάθε είδους απορρίμματα
  • Σε τριάντα πέντε (35) σημεία όπου είχαν συγκεντρωθεί ογκώδη αντικείμενα
  • Σε έντεκα (11) σημεία με μεγάλες ποσότητες κλαδεμάτων

Συνολικά την τελευταία εβδομάδα έγινε αποκομιδή απορριμμάτων, όλων των παραπάνω κατηγοριών, σε περισσότερα από 350 σημεία.

«Όπως είχα αναφέρει σε χθεσινή μου δήλωση (https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9483) προχωρούμε στην ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου και στη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. «Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβαν ήδη καθήκοντα έξι νέοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας και προχωρούμε την Κυριακή, σε απολύμανση εξωτερικών δημόσιων χώρων (https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9484). Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών, χωρίς φείδεται κόπων και δαπανών. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να προστατέψουμε την πόλη μέχρι να ξεπεράσουμε, όλοι μαζί, αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η απόθεση μπάζων – ΟΧΙ κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα στην παρούσα φάση

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των Αδειών Ειδικού Σκοπού, που δίδονται και σε εργαζόμενους στην καθαριότητα, μειώνονται οι δυνατότητες της Υπηρεσίας. Επομένως, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τα ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ και τα ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, που αφήνουν στα σημεία αποκομιδής απορριμμάτων. Θυμίζουμε επίσης, ότι η απόθεση μπάζων σε δημόσιο χώρο, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Όποιος/α πραγματοποιεί εργασίες ανακαίνισης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ από το νόμο, να προμηθευτεί ειδικό κάδο από ιδιωτική εταιρεία.

Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice