Δήμαρχος Σύμης: «Ευρωπαίοι τουρίστες από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία έρχονται χωρίς έλεγχο στο νησί»

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Σύμη με την άφιξη τουριστών από χώρες της Ευρώπης παρά το γεγονός ότι ισχύει καραντίνα 14 ημερών για όσους φτάνουν στην Ελλάδα μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Σύμης λίγη ώρα μετά την αναφορά για το θέμα στη Βουλή από τη Φώφη Γεννηματά.

«Έχουμε αφίξεις από όλο τον κόσμο, Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους. Έρχονται μάλλον για να προστατευθούν από τον κορονοϊό. Έχουν σπίτια για τις καλοκαιρινές του διακοπές» είπε ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

«Το έχω επισημάνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έρχονται 4-5 σε καθημερινή βάση» πρόσθεσε ο δήμαρχος Σύμης.

«Δεν κυκλοφορεί άνθρωπος στο νησί και κυκλοφορούν οι τουρίστες. Μέχρι προχθές έχουν έρθει 50 άτομα» είπε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Όπως κατήγγειλε «δεν υπάρχει προϊσταμένη αρχή στο ιατρείο της Σύμης. Ποιος θα το πάρει επάνω του αν συμβεί κάτι; Η αγροτική γιατρός;».

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «έχω καταγγελία από δήμαρχο ότι φθάνουν τουρίστες από την Ιταλία σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Πως έφτασαν έως εκεί; Γιατί δεν τους σταμάτησε κανείς; Πως θα υπάρξει αντιμετώπιση χωρίς ιατρούς. Χτυπώ καμπανάκι καθώς το θέμα είναι κρίσιμο».

Πηγή Πρώτο Θέμα
Σχολιάστε