OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δεκάδες ανθρώπων στην ανοιχτή αιμοδοσία στο Δημαρχείο Αιγάλεω

Παρόντες δήλωσαν πολλοί δημότες της πόλης μας, συμμετέχοντας στην αιμοδοσία του δήμου Αιγάλεω και του Συλλόγου Εργαζομένων.

Με την πολύτιμη προσφορά του κάθε συμπολίτη μας, το αίμα θα είναι διαθέσιμο σε εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το αίμα άλλωστε ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, αλλά μόνο χαρίζεται. Παράλληλα, στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία μπορούσε οποιοσδήποτε να ενημερωθεί σχετικά με την δωρεά μυελού των οστών, να δώσει δείγμα σάλιου και να γίνει υποψήφιος δότης στη δράση του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Η προσέλευση και η προθυμία των ανθρώπων στο Αιγάλεω έδωσε μεγάλη ώθηση στην προσπάθεια για αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα.

Πέντε λεπτά από το χρόνο μας αρκούν να σώσουν μία ζωή και οι άνθρωποι στο Αιγάλεω πάντα είναι συνεπείς στο ανθρώπινο καθήκον τους, τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, για την δράση των στελεχών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και του Συλλόγου Εργαζομένων να ενισχύσουν με 100 μονάδες αίματος τη δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Μετά από την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία τη φετινή χρονιά, ο δήμος Αιγάλεω θα συνεχίσει να πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια του έτους προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του πληθυσμού σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος, όπως ενημερωτικές καμπάνιες, βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών, διοργάνωση σχετικών ομιλιών και άλλες δράσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice