Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης: «Αποτελεσματική η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη χιονόπτωση στην Αττική»

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το πρωί την Αττική, ντύνοντας στα λευκά την Πάρνηθα, την Πεντέλη, την Εκάλη, τον Άγιο Στέφανο, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τον Υμηττό από τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης.

Παρά τη χιονόπτωση τις βραδυνές ώρες χθες και την πρωινή απέλασή της σε περιοχές των βόρειων προαστίων το φαινόμενο «δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία», επισημαίνει ο ίδιος «χάρη στην παρουσία 12 εκχιονιστικών μηχανημάτων». «Όλες οι δυνάμεις της υπηρεσίας είχαν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα από χθες το βράδυ με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη» και με τον συντονισμό του ιδίου, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης και προσθέτει ότι 26 εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές υψηλού κινδύνου ενώ είχαν ενημερωθεί οι δήμοι προκειμένου να συνδράμουν με αλάτι και επιπλέον μηχανήματα όπου χρειαστεί.

Η άμεση παρέμβαση της υπηρεσίας και η συνεχής επιφυλακή του προσωπικού, τονίζει ο κ. Κόκκαλης, κράτησε ανοιχτό το οδικό δίκτυο, στην περιοχή του Διονύσου και στο Καπανδρίτι προς Βαρνάβα και Γραμματικό όπου σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση το μεσημέρι. Το ίδιο ανεμπόδιστα συνεχίστηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στο παράδρομο της Εθνικής Οδού, ενώ άμεσα αποκαταστάθηκε και ο επαρχιακός δρόμος προς το Ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες που λειτουργεί στην περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας με τους δημάρχους Ωρωπού και Μαραθώνα κ.κ. Γιασιμάκη και Τσίρκα βεβαιώθηκε για την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου. Σημείωσε ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα επίσης πρόβλημα στη Δυτική Αττική από το κύμα της κακοκαιρίας ενώ για προληπτικούς λόγους παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω.
Σχολιάστε