OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2020: «Τόσο μοναδικό, τόσο κοντά»

Με πυρετώδεις ρυθμούς, συνεχίζεται η προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του μοναδικού θαλασσινού καρναβαλιού της χώρας, με αποκορύφωμα τη μοναδική ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ την Κυριακή της αποκριάς 1 Μαρτίου 2020! Ένα υπερθέαμα στα νερά του Ευρίπου!

Αγαπητοί Δημότες, φίλοι επισκέπτες,
Έχουμε φροντίσει για τη ξεχωριστή, για την ποιοτική φιλοξενία σας. Για κάθε σας στιγμή, για κάθε σας δραστηριότητα.
Έχουμε μεριμνήσει για την άνετη είσοδό σας στην πόλη μας, την όσο το δυνατόν άνετη επίσκεψή σας, ακολουθείστε την σηματοδοτούμενη και οργανωμένη πρόσβασή σας σε parking (Ιδιωτικά-Δημοτικά-Ελεύθερους χώρους στάθμευσης).

Γιατί οι Απόκριες στη Χαλκίδα είναι γιορτή και διασκέδαση!
Γιατί τις Απόκριες γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα και μοιραζόμαστε κάθε ομορφιά της πόλης και κάθε γωνιά της.
Μοιραζόμαστε τον πολιτισμό, την αγάπη και την ξεγνοιασιά μας.
Μοιραζόμαστε την ευαισθησία μας στη μεγάλη μας παρέα, αλλά και σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και ας επιλέξουμε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς (ταξί, αστικά κλπ) ή άλλα μέσα (ποδήλατα κλπ), για πρόσβαση στο κέντρο της πόλης
Φροντίστε για την τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη διευκόλυνση όλων των συνανθρώπων μας. Με ΣΕΒΑΣΜΟ στην ελεύθερη πρόσβαση σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και χωρίς να παρεμποδίζουμε εισόδους ιδιωτικών πάρκιν η πιλοτών πολυκατοικιών.
Κυρίως όμως οφείλουμε να σεβαστούμε τις θέσεις και τους χώρους πρόσβασης -διέλευσης των ΑΜΕΑ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για Σάββατο 29/2ου & Κυριακή 1/3ου
Στα πλαίσια του σχεδιασμού και κατόπιν των τεχνικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, λόγω των δεδομένων της πολύ μεγάλης προσέλευσης θεατών και επισκεπτών της Πόλης , κρίνεται αναγκαία η λήψη έκτακτων μέτρων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή διοργάνωση τόσο της παρέλασης των πεζοπόρων τμημάτων το Σάββατο 29/2/2020, όσο δε ιδιαίτερα για το Θαλασσινό μας καρναβάλι, την Κυριακή 1/3/20.
Για τους ανωτέρω λόγους στην Χαλκίδα αποφασίστηκε η εφαρμογή των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Α. Σάββατο 29/2/2020 :
1. Απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων από ώρα 12:00 ,εκατέρωθεν στις οδούς Μιαούλη (από το ύψος της οδού Αποστόλη), Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου , Αγ. Γοβιού και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
2. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Μιαούλη , Τζιαρντίνι , Φαρμακίδου από ώρα 14:00 και στην Αγ. Γοβιού από ώρα 16:00 και έως το πέρας της παρέλασης των καρναβαλιστών (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
3. Ολική Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αβάντων έως Ιατρίδου από ώρα 18:00 έως περίπου τις 23:30. Ουσιαστικά πρόκειται για την πεζοδρόμηση της Αβάντων από το ύψος Αβάντων και Κριεζή . Από την έναρξη των μέτρων και έως την αραίωση της κυκλοφορίας των πεζών στην οδό Αβάντων , δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων στην οδό Αντωνίου ( από την Κακαρά) και στην οδό Περικλέους Σταύρου ( από την Βύρωνος)

Β. Κυριακή 1/3/2020
1. Δημιουργία δακτυλίου απαγόρευσης κυκλοφορίας , από ώρα 16:00 που περικλείεται από τις οδούς : Κώτσου , Παπαναστασίου, Νεοφύτου, Κατσικογιάννη, Ρεγγούκου, Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου, και Αγ. Γοβιού. Γοβιού Εξαιρούνται τα οχήματα ασφαλείας , οχήματα έκτακτης ανάγκης και οχήματα καθαριότητας Δήμου Χαλκιδέων .

2. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Λιάσκα και Παπαστρατή ( στην οδό Παπαστρατή επιτρέπεται η διέλευση έως τα γήπεδα του Πάρκου Δ. Σκούρα [ Βούρκου] που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης και μέχρι τον κορεσμό τους.

3. Παλαιά Γέφυρα: Διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 16:00 και ταυτόχρονος αποκλεισμός με κιγκλιδώματα του Πεζοδρομίου της Βόρειας πλευράς της . Από την ώρα αυτή και μετά στην γέφυρα θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο διέλευση πεζών.

4. ΚΑΝΗΘΟΣ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από ώρα 17:00 στις οδούς :
Α) Απαγόρευση κυκλοφορίας στην οδό Μακαρίου , από το ύψος της οδού Αριστοτέλους έως την Παλαιά Γέφυρα.
Β) Μονοδρόμηση του οδού Αριστοτέλους, με κατεύθυνση από Μακαρίου έως Λουκιανού Καρώνη , για όλα τα οχήματα
Γ) Μονοδρόμηση Λεωφ. Καραμανλή από Παλαιά Γέφυρα έως την διασταύρωση με οδό Νικοδήμου με κατεύθυνση προς Δροσιά . Σημείωση κατά το διάστημα αυτό θα δέχεται ροές από τις οδούς Θηβών και Λουκιανού Καρώνη.
Δ) Στην οδό Θηβών από το ύψος της Νικοδήμου και έως την Λ. Καρώνη, θα διέρχονται μόνο ταξί.
Σημείωση: Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κάνηθο προς Χαλκίδα και λοιπούς προορισμούς , θα διεξάγεται μέσω Γλύφας και Υψηλής Γέφυρας

6. Αστικά Λεωφορεία: Με την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων, ώρα 16:00, τα δρομολόγια των Αστικών λεωφορείων από Αρτάκη: θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Σηματοδότες Λιανής Άμμου, αριστερά προς Ορ. Μακρή, Κιαπέκου, Αρεθούσης , 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου μέχρι πλατεία αγοράς και προς Νεοφύτου. Το ίδιο ισχύει για τα δρομολόγια από Βασιλικό, ΚΤΕΛ κλπ.
7. ΤΑΞΙ: Με την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων (ώρα 16:00) η είσοδος των οχημάτων ΤΑΞΙ θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας και ειδικά:
α. Για την είσοδο αφετηρίας ταξί (πλατεία Αθανάτων0 η διαδρομή θα γίνεται από τις οδούς Τζαβάρα – Ερρίζου Παύλου – Καλογεροπούλου.
β. Από περιοχή Κανήθου οδός Καρώνη (από Αριστοτέλους προς Καραμανλή) και Θηβών (από Νικοδήμου προς Καρώνη)

8. Θέσεις Στάθμευσης
ΚΑΝΗΘΟΣ: Κλειστό Κανήθου και περιμετρικά των οδών αυτού, Ιχθυόσκαλα, οδός Μακαρίου μέχρι ροδιές, σταθμός ΟΣΕ
ΧΑΛΚΙΔΑ: Έναντι διοικητηρίου και περιμετρικά των οδών αυτού προς εγκαταστάσεις τέννις, Ορ. Μακρή, ΚΤΕΛ, Πάρκο Λαού, Κολυμβητήριο, Πάρκο Βούρκου και ποδηλατόδρομο προς καρνάγια, γήπεδα Βούρκου.
Τουριστικά Λεωφορεία: Χώρος στάθμευσης ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ. Η αποβίβαση / επιβίβαση των επιβατών Θα γίνεται επί της οδού Λ. Καραγιάννη (περιοχή Πάρκο Βούρκου) στη δεξιά πλευρά του ρεύματος ανόδου (χώρος στάθμευσης φορτοταξί).
Οι επιχειρήσεις ιδιωτικών χώρων στάθμευσης-Δημοτικά πάρκιν, Θα εξυπηρετούνται ελεγχόμενα.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice