OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη για τον χαμό του Σάμη Γαβριηλίδη

Η είδηση για την απώλεια του αγαπητού συνδημότη Σάμη Γαβριηλίδη σκόρπισε θλίψη τόσο στον πνευματικό κόσμο της χώρας όσο και στην πόλη μας.

Δυσαναπλήρωτο κενό για τον Πολιτισμό και τις εκδόσεις που πάντα υπηρετούσε με αγάπη και σεβασμό. Πνεύμα ελεύθερο και ακούραστο με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη της τέχνης της συγγραφής και της διδακτικής ιστορικής μνήμης.

«Χαρακτηρίζομαι όμηρος δεύτερης γενιάς, αλλά δεν ξέρω γιατί» έλεγε, για το γεγονός ότι η μητέρα του υπήρξε κρατούμενη από τη ναζιστική μηχανή στο Άουσβιτς. Πίστευε και επένδυσε όλη του τη ζωή στη δύναμη της γνώσης, μετατρέποντάς την σε «όπλο» ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

Με τις εκδόσεις «Πλέθρον» το 1977 και μετέπειτα το 1988 με τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης», αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους των γραμμάτων για 40 και πλέον χρόνια.

Σάμη έφυγες για το στέκι των Αθανάτων, έχοντας κατορθώσει να αφήσεις πίσω σου έναν ανεκτίμητο θησαυρό γνώσης που θα «φωτίζει» για πάντα.

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και η Δημοτική Αρχή Βριλησσίων εκφράζουν τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σάμη Γαβριηλίδη.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice