Σε συναγερμό το Βορ. Αιγαίο – Αντιδράσεις για κλειστά κέντρα, έκτακτες συγκλίσεις Δημοτικών Συμβουλίων

Στο κόκκινο τα νησιά , αντιδρούν στις κλειστές δομές και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Σε συναγερμό τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μετά την δημοσιοποίση του κυβερνητικού σχεδίου μέσω επιτάξεων ακινήτων και εκτάσεων για την δημιουργία ελεγχόμενων κλειστών δομών φιλοξενείας, των παράνομα εισερχομένων μεταναστών.

Σε έκτακτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Μυτιλήνης αλλά και του δήμου δυτικής Λέσβου προχώρησαν οι δημοτικές αρχές για να καθορίσουν την στάση τους, καταγγέλοντας εφνιδιασμό από το αρμόδιο υπουργείο.

Μάλιστα αναφέρουν ότι είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στο Υπουργείο Εσωτερικών, για να συζητηθεί το πρόβλημα και ξαφνικά αιφνιδιάζονται με προδιαγεγραμμένες αποφάσεις.

Με άλλη κοινή δήλωση, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Βέρρος Ταξιάρχης, οι πρόεδροι Κοινοτήτων και από τους δύο δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης και συγκεκριμένα οι πρόεδροι Μανταμάδου, Κάπης, Κλειούς, Πελόπης, Αγίας Παρασκευής, Νάπης, Νέων Κυδωνιών, Πηγής, Κώμης, Μυστεγνών, Λουτροπόλεως Θερμής, Πύργων Θερμής, Στύψης, Συκαμινέας, και Λεπετύμνου με τους Κοινοτικούς Συμβούλους και πολλούς κατοίκους της περιοχής, εκφράζουν την αντίθεση τους στην κατασκευή της δομής όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή «Καράβας» αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην ίδια γραμμή ο περιφρειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζόύρης, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος και μάλιστα ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη λίγα λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση. Η διαδικασία της επίταξης για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιείται στη ηπειρωτική χώρα και επιλέγεται για τα νησιά μας; Δεν θα πάμε την Πέμπτη στη συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη , από την ώρα που προχώρησαν μονομερώς σε αποφάσεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σημεία που θέσαμε, ανέφερε ο περιφερειάρχης. Ήδη βρίσκονται σε διαδικασία έκτακτης σύγκλισης τα θεσμικά μας όργανα σε όλα τα νησιά και θα υπάρξουν εξελίξεις.Σχολιάστε