Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλικές παρελάσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Χιλιάδες καρναβαλιστές και χρώματα γέμισαν τους δρόμους του Μοσχάτου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στις 14.00 το μεσημέρι, η Λεωφόρος Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο «πλημμύρισε» από χιλιάδες καρναβαλιστές, κατοίκους του Δήμου και επισκέπτες. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές από το Μοσχάτο και Ταύρο και άλλες περιοχές χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, παρουσιάζοντας στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, την ευρηματική θεματολογία τους!

Η εορταστική διάθεση είχε ξεκινήσει από το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου με τη νυχτερινή παρέλαση στους δρόμους του Ταύρου και με το πάρτι που ακολούθησε στο κατάμεστο AthensHeart σε ρυθμούς 80΄s και 90΄s με την Πωλίνα, τον Κώστα Μπίγαλη και τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο.

Την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής στο Μοσχάτο παρακολούθησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τον οποίο κάλεσε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, να κηρύξει  την έναρξη της Καρναβαλικής Παρέλασης. Επίσης μαζί μας ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αττικής, Δήμητρα Νάνου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης για την παρουσία τους στο 31ο Καρναβάλι, ενώ η Κατερίνα Καρύδη και η Σάρα Εσκενάζυ παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τα πληρώματα της παρέλασης. Η θεματολογία των πληρωμάτων ήταν και φέτος ευρηματική, όπως: οι «Άγριες Μέλισσες», «Βροχή και ουράνιο τόξο», «Φιέστα κι άστα», «ο Αλλαντίν στο Bollywood”, αλλά και “Tavrovirus” και «Ψητομπερδέματα»!

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έκλεισε με το πολυπληθές πλήρωμα του κυνηγιού του χαμένου Θησαυρού και τις «Νυχτερίδες» του. Η ομάδα του κυνηγιού, σταθερή στο ραντεβού της με τη φαντασία, ταξίδεψε με εκατοντάδες νέους στη χώρα της περιπέτειας και της χαράς.

Με το τέλος της παρέλασης η γιορτή συνεχίστηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου με τη νεανική συναυλία με τους AlcatrashOGEMIKE, Έλενα Τσαγκρινού και τον Κώστα Δόξα. Το εορταστικό κλίμα έγινε ακόμα πιο δυνατό και η πλατεία γέμισε χρώματα με το εντυπωσιακό δρώμενο από το Colour Day Festival.

Η υγειονομική κάλυψη των παρελάσεων του Καρναβαλιού, για μία ακόμη χρονιά,  έγινε  από την RSF Hellas.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, συνεχίζονται με τα Παραδοσιακά Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, 2 Mαρτίου, στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο και στο Πάρκο Ηρώων (Ενόπλων Δυνάμεων) στον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά μετά το πέρας των παρελάσεων: «Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα εορτής στην πόλη μας κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού. Φέτος, η συμμετοχή των καρναβαλιστών και των επισκεπτών στην πόλη μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση του Καρναβαλιού, τους καρναβαλιστές, τα σχολεία και τους φορείς της πόλης που σηκώνουν μεγάλο, αλλά ευχάριστο, «βάρος» για την επιτυχημένη πορεία των παρελάσεων, τους αιρετούς, τους εργαζόμενους του Δήμου που εργάσθηκαν σκληρά όλο αυτό το διάστημα, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις διοικήσεις των Μέσων Μεταφοράς και την RSF Hellas που για άλλη μία χρονιά στάθηκαν πολύτιμοι συνεργάτες μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους θεατές που κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης μας με την παρουσία τους.

Αξίζει να σταθώ στον πολύτιμο ρόλο του παιχνιδιού του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού και της οργανωτικής του επιτροπής, αλλά και στους χορηγούς μας, που για άλλη μία χρονιά στάθηκαν κοντά μας στη μεγάλη αυτή διοργάνωση που κάθε χρονιά γίνεται ακόμα καλύτερη!

Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι.»
Σχολιάστε