OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καθοριστικές οι συζητήσεις του Δημάρχου Φλώρινας Β. Γιαννάκης στα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για θέματα της περιοχής

Δύο σημαντικές συναντήσεις είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, την περασμένη εβδομάδα.

Αρχικά, στο Υπουργείο Παιδείας έθεσε τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας.

Στο θέμα της αποδυνάμωσης των πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στη Φλώρινα, σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα τεθούν κριτήρια για τις μετακινήσεις τόσο στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποδυναμώνονται οικονομικά και λειτουργικά τα τμήματα.

Για τα δύο τμήματα, του Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών και της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας με στόχο την τελική έγκριση επαναλειτουργίας τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).

Παράλληλα, έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Φλώρινας για έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών μας μονάδων, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και της εγκατάστασης προκατασκευασμένων οικημάτων σε σχολικές μας μονάδες που έχουν έλλειψη αιθουσών, αίτημα που υπέβαλαν διευθυντές τους προς τον Δήμο.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπήρξε μια πολύωρη και εγκάρδια συνομιλία σε πνεύμα απόλυτης κατανόησης, με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά που βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου που αφορούν τον ενεργειακό τομέα και η επιστολή του Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων προς τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Frans Timmermans.

Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα επισκεφθούν σύντομα τον Δήμο Φλώρινας προκειμένου να συζητηθεί μαζί τους το συνολικό πρόγραμμα του Δήμου Φλώρινας για την μεταλιγνιτική εποχή.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice