Η Περιφέρεια Κρήτης επιχειρεί να ενισχύσει τις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά

Η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων και η αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στη Γερμανική αγορά με έμφαση στα τρόφιμα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή βιολογικά είναι ο στόχος της δράσης που υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC» φιλοξενώντας Γερμανούς επιχειρηματίες (χονδρέμποροι τροφίμων) και δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα 13 εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Γερμανία, θα βρίσκονται στο νησί μας έως 26 Φεβρουαρίου,  οι οποίοι μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν παραγωγικές επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου μας.
Σήμερα Δευτέρα από νωρίς το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου πραγματοποιούνται εμπορικές συναντήσεις με σκοπό να προκύψουν νέες συνεργασίες, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. Ειδικότερα 44 κρητικές επιχειρήσεις από όλη την Κρήτη, μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, και συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές που αριθμητικά θα ξεπεράσουν τις 300 Β2Β  συναντήσεις.

Στη Γερμανική αποστολή συμμετέχουν και 10 Γερμανοί δημοσιογράφοι που θα επισκεφθούν παραγωγικές μονάδες του νησιού, καθώς και πιστοποιημένους χώρους μαζικής εστίασης έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, καθώς και  τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής κουζίνας. Η  αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ με την συμμετοχή της γενικής προξένου της Ελλάδος στο Düsseldorf,  Μαρία Παπακωνσταντίνου και της Γραμματέως  ΟΕΥ Α΄ Φρίντα Γεωργίου.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια, το πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στις αγορές του εξωτερικού, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποκτήσουν την υπεραξία που οραματιζόμαστε. Παίρνοντας οι ντόπιοι παραγωγοί ένα μέρος της υπεραξίας αυτής, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν, θα τους δοθεί ένα ισχυρό κίνητρο. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, οι επιχειρήσεις μας έχουν πολύ καλά ποιοτικά προϊόντα. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη έχει πιστοποιήσει αυτή τη στιγμή 130 επιχειρήσεις με το σήμα «Κρήτη – Γενέτειρα αξιών», έχοντας πάνω από 900 πιστοποιημένα, ασφαλή προϊόντα. Οι επιχειρηματίες αυτοί εργάζονται για τη συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων αυτών και προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός».

Πρόγραμμα αποστολής:

 

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
09:30-18:00Β2Β συναντήσειςΣυνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου «LATO BOUTIQUE HOTEL»
13:30-14:30Lunch breakΞενοδοχείο «LATO BOUTIQUE HOTEL»
10:00-18:00Επισκέψεις δημοσιογράφων        Επισκέψεις – Ξεναγήσεις (Ηράκλειο)§  Επίσκεψη  – Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

§  Επίσκεψη  – Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών στο Ηράκλειο

§  ΔΕΚΚ (Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης – Βάση Γουρνών) – Οινοτικά 2020 (14:00 -15:00)

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
8:00Αναχώρηση       Επισκέψεις – Ξεναγήσεις (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)§  Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου (ελαιόλαδο) 9:30 – 10:30 [https://www.embaroscoop.gr]

§  Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου (κηπευτικά) [https://ast.opast.gr] 11:30 -12:30

§  Αφοί Κυδωνάκη Ο.Ε. (ελαιόλαδο) [https://www.oilcrete.com]

12:30-13:15

§  Κρητικό μέλι Οικογένειας Φραγκιαδάκη 13:45 -14:30 [https://www.fragiadakisfamily.gr]

§  Olivartia Ε.Π.Ε. (ελαιόλαδο) [www.xilourisfamily.com]14:30-15:15

§  Ξυλούρης Μιχαήλ (τυροκομικά) [https://www.xilourisaa.gr] 16:15

Περίπου 18:00Αναχώρηση
για Ηράκλειο
Επιστροφή στο ξενοδοχείο
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
05:00Αναχώρηση αποστολήςΑναχώρηση από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιοA37301 26FEB 3*HERATH HK1 0625 0715  26FEB  E  A3/NOLBDU

A3 840 26FEB 3*ATHDUS HK1  0945 1205  26FEB  E  A3/NOLBDU

 

 

Επιχειρηματίες:

#ΕΤΑΙΡΕΙΑΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
1ENEXIASchaarschmidtStefanΕλαιόλαδο, μέλι, γαλακτοκομικά
2SALATINO FOOD GmbHParaschosIoannisΕλαιόλαδο Π.Ο.Π. , Π.Γ.Ε. & Βιολογικό, Κρασί  Π.Ο.Π. , Π.Γ.Ε. & Βιολογικό, Παξιμάδι Π.Γ.Ε. , Μέλι, Προϊόντα αλόης, Παραδοσιακά λλαντικά, Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, Αποστάγματ & Βιολογικά αποστάγματα
3STEFANIDIS Fleisch & FeinkostStefanidisCharalambosΑλαντικά, Κρέας, Κρασί, Αλκοολούχα, Ελαιόλαδο, Βότανα, delikatessen
4CHOLOMONΡίζουΜαρία Ελαιόλαδο, κρασί, παξιμάδια, ζύμες, τυριά και αλλαντικά.
5CHOLOMONΚωστήςΚυριάκος 
6Stile Di VitaReinhardVollmerPreserved Specialities, Ελαιόλαδο, Delikatessen
7Stile Di VitaNicoleVollmer
8GM Griechischer Top MarktΣωτήριοςΠούλοςOίνος Κρητικός, Ζύμες κατεψυγμένες, Τυροκομικά, Αλλαντικά
9GM Griechischer Top MarktΚωνσταντίνοςΠούλος
10Vino DoninoBirkerNorbertΟίνος, Μέλι
11DeKo Design &Co GbRDehnSebastian Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Οίνος, Οινοπνευματώδη, Μέλι, μαρμελάδες και παρόμοια
12Der Grieche StaufenplatzΚολιοφώτηςΕυάγγελος Κρασί, Ελαιόλαδο, Βιολογικό κρέας, Τυρί, Παραδοσιακά αλλαντικά, Οινοπνευματώδη, Μέλι

 

Δημοσιογράφοι:

13Sabrina Speck
14Saltzmann Claudia
15Saltzmann Jürgen
16Voulgaris Vassilis
17Ptinopoulou Eleni
18Kontelis Daniel
19Kontelis Laura Eleni
20Baerbel Klein
21Anastassopoulou Irene
22Tina Kollmann

 

Συνοδοί:

23Γεωργίου ΦρίνταΓραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων  Α’ Πρεσβείας
24Παπακωνσταντίνου  ΜαρίαΠΡΟΞΕΝΟΣ, Γενικό Προξενείο Ντίσελντορφ

 




Σχολιάστε