OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ενημέρωση των Ρομά Χαλανδρίου για το πιλοτικό σχέδιο κοινωνικής τους ένταξης

Ενημερωτική συνάντηση στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά πραγματοποιεί τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 14:00 ο Δήμος Χαλανδρίου, προκειμένου να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους Ρομά το «Πιλοτικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου».

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε επιστέγασμα της πολυετούς προσπάθειάς του για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, προχωρά στην υλοποίηση Πιλοτικού Σχεδίου για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου (MIS 5046237) με δράσεις εξασφάλισης στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου. Το εν λόγω πιλοτικό σχέδιο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π Αττική 2014-2020, και του άξονα προτεραιότητας 09: «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Ε.Κ.Τ.

Η δράση επιδότησης ενοικίου έχει ως στόχο τη στεγαστική αποκατάσταση των επιλεγμένων ωφελούμενων οικογενειών ΡΟΜΑ και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί 100% και καλύπτει σε βάθος τριετίας το κόστος ενοικίου και τις λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΗ, νερό, θέρμανση, κοινόχρηστα) των προς εκμίσθωση κατοικιών.

Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά (Αντιγόνης & Δαναϊδών). Η υποβολή αιτήσεων για την ενοικίαση κατοικιών ξεκινά τη Δευτέρα 10/2/2020 και παραμένει ανοιχτή μέχρι να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός κατοικιών για τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορούν να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι καθημερινά στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά και στα τηλ.: 210 6819068 και 210 6818084.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice