OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δυσφορία στη Δυτ. Μακεδονία από την προσβλητική επίθεση Γεωργιάδη στους δημάρχους

Δυσφορία και οργή επικρατεί στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από την απίστευτη επίθεση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη , σε όλους τους δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων και μη οι οποίοι αποχώρησαν από την Ημερίδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαδικασία και το περιεχόμενο της.

Ο υπουργός με το γνωστό επιθετικό ύφος του, το οποίο έχει απασχολήσει πολλάκις τα ΜΜΕ, αποκάλεσε ανάξιους όλους τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας που ήταν εκεί ( Φλώρινας – Αμυνταίου- Κοζάνης- Εορδαίας )  και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης και ντροπή για την κοινωνία. Ντροπή τους φώναζε , είναι ανάξιοι για το αξίωμα τους ήταν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην περιοχή αλλά και στην ζώσα τοπική κοινωνία.

Επικοινωνήσαμε με δημάρχους της περιοχής και εισπράξαμε την έντονη δυσφορία τους , για την προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του κυβερνητικού στελέχους.

Δεν προσέβαλε εμάς, στο πρόσωπο μας προσβάλει όλους τους εκατοντάδες χιλιάδες που μας επέλεξαν, λένε οι δήμαρχοι . Ήρθε μέσα στο σπίτι μας να μας προσβάλει, να πυροδοτίσει το κλίμα( άραγε γιατί;)  αντί να αντιγράψει τουλάχιστον σε συμπεριφορά τον συνάδελφό του υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, που δεν ακολούθησε τον δικό του κατήφορο.

Η επίθεση Γεωργιάδη,  είναι επίθεση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Υποδεχτήκαμε , μας λέει δήμαρχος της Δυτικής Μακεδονίας , ως δημοτκές αρχές  χθες τον Υπουργό Ενέργειας , δεν υπήρξε καμιά ακραία συμπεριφορά απέναντι τους ,παρόλη την  οργή και αγανάκτιση που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων, σεβαστήκαμε την θεσμική του ιδιότητα και αντιπαραθέσαμε τις θέσεις μας με ήθος και αξιοπρέπεια.  Ο λεκτικός τραμπουκισμός  που υποστήκαμε σήμερα από τον  Άδωνη Γεωργιάδη είναι πέρα από κάθε όριο και προσβάλει τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας.Προσβάλει όμως και το θεσμό  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το αν κάνουμε ή δεν κάνουμε για το αξίωμα αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες , μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες,που φαίνεται ότι δεν πολυασπάζεται το συγκεκριμένο στέλεχος, μας είπε αυτοδιοικητικός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες επίκειται σφοδρή αντίδραση  από πλευράς των δημάρχων και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στην προσπάθεια ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και  της τοπικής κοινωνίας.

Πάντως η απρόσμενη επίθεση του κυβερνητικού στελέχους σε πρόσωπα όπως ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων , δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς  και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας που θα είναι οι επίσημοι συνομιλητές για την επίτευξη συμφωνίας , γεννά πλήθος ερωτηματικών. Ποιά η σκοπιμότητα να πυροδοτηθεί το κλίμα , όταν ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προσπαθεί να περάσει διαφορετική εικόνα; Μήπως υπάρχει άλλη διάσταση και μεθόδευση; Μήπως κάποιος επιχειρεί να βάλει τρικλοποδιά….ή τελικά αποφάσισαν να συγκρουστούν με την τοπική κοινωνία;

Δείτε στο 5.30 το απίστευτο παραλήρημα Γεωργιάδη κατά των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice