OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Χανίων: Σύσκεψη για την διάβρωση των ακτών στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας

H δρομολόγηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών στο τουριστικό-παραλιακό   μέτωπο της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Χανίων, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, «η σύσκεψη έγινε με μια διάθεση να δρομολογήσουμε τις κινήσεις μας συντονισμένα για να έχουμε μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς «το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Μαρίνας κινδυνεύει να μην είναι λειτουργικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και κυρίως για το περιβάλλον».

Όπως επισημάνθηκε κατά την σύσκεψη, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα πρέπει να στηρίζονται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που ήδη έχουν δοθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Κέντρο Θαλυσίων Ερευνών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων Γιάννη Ζερβό, τα περισσότερα προβλήματα αφορούν την αλλοίωση της ακτογραμμής και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «θα πρέπει να δρομολογηθεί η πλήρωση των ακτών με άμμο».

Στην εικόνα που σήμερα παρουσιάζει η ακτογραμμή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας, Αριστείδης Σοϊλεντάκης, υποστηρίζοντας ότι, «οι παραλίες έχουν στενέψει σε πλάτος, η άμμος έχει μεταφερθεί σε άλλα σημεία της θάλασσας, έχει γίνει βραχώδες, μέρος της παραλίας, είναι μια επίπτωση πολύ μεγάλη για τον τουρισμό».

Εκ μέρους των επιχειρηματικών της περιοχής, ο κ. Νεκτάριος Ψαρουδάκης τόνισε, ότι η Αγία Μαρίνα αυτή τη στιγμή εκπέμπει σήμα κινδύνου. Επεσήμανε ότι το φαινόμενο της διάβρωσης εξελίσσεται την τελευταία 20ετία και όπως είπε, «ζητάμε να γίνει πλήρωση με άμμο των ακτών έτσι ώστε η παραλία να είναι προσβάσιμη και να υπάρχει ασφάλεια».

Μετά το τέλος της σύσκεψης ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Χανίων με τον καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστα Συνολάκη.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice