OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Βισαλτίας: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 107Η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 107η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας 21 Φεβρουαρίου 1913 από τους Βούλγαρους.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον απελευθερωτή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής, Καπετάν Γιώργη Γιαγκλή. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Ευστάθιο Παπακωνσταντίνου.

Στην συνέχεια μετέβησαν στο Ηρώο της Νιγρίτας όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, τον εκπρόσωπο της Βουλής Βουλευτή Σερρών, κ. Αναστάσιο Χατζηβασιλείου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον Υποδιοικητή του 10ου Σ.Π. Σερρών αντισυνταγματάρχη κ. Θεόδωρο Χατζόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών κ. Δημήτριο Μικρό, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας Αντιπύραρχο κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων Νομού Σερρών «Παύλος Μελάς» κ. Βάϊο Γκούρμη, τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Νιγρίτας κ. Κωνσταντίνο Κουτρόπουλο, τον Διευθυντή της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ.  Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών κ. Θεόδωρο Στρίκο, τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΣ κ. Διονύση Τρανταφύλλου, τον πρόεδρο ΚΑΠΗ κ. Ιωάννη Μιτσίλα, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης» κ. Γεώργιο Μώκο, τους μαθητές Β΄/θμιας και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Στην παρέλαση που ακολούθησε συμμετείχαν δύο τμήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου Βισαλτίας αυτό της Νιγρίτας και για πρώτη φορά και το τμήμα της Μαυροθάλασσας, ανοίγοντας και κλείνοντας την παρέλαση παιανίζοντας «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ συγκίνηση προκάλεσε και το εμβατήριο του Παύλου Μελά. Στην έναρξη της παρέλασης ξεχώρισαν οι απόγονοι Μακεδονομάχων και ο έφιππος που παρέλασαν πρώτοι και ακολούθησαν οι Γερακίνες από το χορευτικό τμήμα του ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας. Το πλήθος κόσμου που κατέκλεισε την πόλη της Νιγρίτας για να τιμήσει τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και χάθηκαν για την σημερινή ελεύθερη πατρίδα, δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και κατά την διάρκεια της παρέλασης των μαθητών, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν τμήματα από όλα τα σχολεία του Δήμου Βισαλτίας. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια από τις πρώην Δημοτικές Ενότητες Αχινού, Τραγίλου, Βισαλτίας και Νιγρίτας.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Νιγρίτας. 

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της ημέρας: «Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής. Σεβασμός στην ιστορία και τη μνήμη των ηρώων μας, αλλά και πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας με όραμα, γνώση και σκληρή δουλειά, είναι το μήνυμα της σημερινής μεγαλειώδους παρέλασης στη Νιγρίτα. Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων “Από τα Πλατανούδια… στη Νιγρίτα». Ιδιαίτερα συγχαρητήρια για την επιτυχία των σημερινών εκδηλώσεων στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές των σχολείων μας, οι οποίοι φέτος έκλεψαν την παράσταση στην σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση στη Νιγρίτα και έδωσαν παλμό και ζωή σε μία ημέρα μνήμης για τον τόπο μας.»

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice