OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Τρικκαίων: Κοινωνική προσφορά μέσω συμβουλευτικής σε ανέργους – εργαζομένους

Συνδρομή σε ανέργους και εργαζόμενους του Δήμου Τρικκαίων παρείχε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, με υλοποίηση εργαστηρίου πληροφόρησης και συμβουλευτικής.

Η κοινωνική αυτή προσφορά υλοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Λάρισας, στην αίθουσα πληροφορικής του ΚΔΑΠ “Σταθμός” Τρικάλων.

Οι εισηγήσεις που έγιναν, αφορούσαν στη χρήση των νέων τεχνολογιών κατά την εξεύρεση εργασίας. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής ανάλυση της διαδικτυακής πλατφόρμας  του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ αντίστοιχα, καθώς και επίλυση αποριών, με σκοπό οι συμμετέχοντες να γίνουν πιο αυτόνομοι και σίγουροι για τις επιλογές τους κατά τη διαδικασία συμμετοχής τους σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Επίσης, δόθηκε η δυνατότητα για ατομική συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων για την ομαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, αλλά και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων προσόντων τους.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice