Δήμος Ανατολικής Σάμου: Η Σάμος στην «ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»

Ένα δυνατό «άνοιγμα» στην τουριστική και επιχειρηματική προσέγγιση της γείτονος χώρας επιχείρησε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε αγαστή συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και την πλήρη στήριξη, του οικείου γραφείου ΟΕΥ και του Προϊσταμένου κ. Απόστολου Ντιγκμπασάνη, του προξένου κ. Γεωργίου Γαϊτάνη, του γραφείου ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης και της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN.

Εκπρόσωποι φορέων καθώς και του επιχειρηματικού και τουριστικού προφίλ του νησιού μας, ο Δήμαρχος, μέλη της δημοτικής αρχής, στελέχη του Δήμου, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και εθελοντές, σε μια ειδική θεματική εκδήλωση, που έλαβε χώρα, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στις 18/02/2020, με τίτλο «Σάμος του νησί του Πυθαγόρα», παρουσίασαν το μεγάλο ιστορικό, πολιτισμικό, πολιτιστικό και τουριστικό αποθετήριο της Σάμου. Στην πρώτη αυτή εκδήλωση προβολής του νησιού μας, ως ελκτικού τουριστικού προορισμού, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωποι των τουρκικών αρχών, φορέων τουρισμού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, σημαίνουσες προσωπικότητες από διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς, εισαγωγείς προϊόντων και δημοσιογράφοι από τα τουρκικά Μ.Μ.Ε, οι οποίοι και έκαναν εκτενείς αναφορές και αφιερώματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Ο executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, επικεφαλής μιας ομάδας μαγείρων και εθελοντών, προετοίμασε έναν απολαυστικό και πλούσιo μπουφέ με σαμιώτικες συνταγές παρασκευασμένες, κατά το πλείστον, από τοπικά προϊόντα, ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, bartender Παναγιώτης Μπαντούνας, πλαισίωνε αυτή την πανδαισία με οινογευστική δοκιμή των εξαίρετων κρασιών του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου, δημιουργώντας και προσφέροντας παράλληλα και εμπνευσμένα cocktails με Samos Vin Doux.

Yπήρξε, έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα του νησιού μας και έγιναν σημαντικές τουριστικές επαφές, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς το νησί μας. Αξίζει να σημειωθεί πως η υποστήριξη του Γενικό Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, όσον αφορά στην προβολή της Σάμου, υπήρξε αμέριστη και διαρκής, καθώς και η στόχευση για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας σχετικά με την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων. Άλλωστε, το Ελληνικό Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα υποδοχής αιτήσεων θεωρήσεων Visa για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά μας.

Ο πρόξενος κ. Γεώργιος Γαϊτάνης σε φιλική συνομιλία του με το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η τουριστική προσέγγιση και οι εμπορικές συναλλαγές φέρνουν τους λαούς πιο κοντά και δημιουργούν προϋποθέσεις για ειρηνική συνεργασία και κοινή ευημερία».

Ο Δήμαρχος τόνισε τη γειτνίαση της Σάμου με τα μικρασιατικά παράλια και τις μακραίωνες συνδέσεις μεταξύ των δύο περιοχών και τη στόχευση συνεργασίας μας με την πολλά υποσχόμενη τουριστική αγορά της γείτονος χώρας.

Η αποστολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησε επίσης επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου εκεί προσφέρθηκε στον εκπρόσωπο του Πατριάρχη εκκλησιαστικός οίνος εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου, καθώς και οι παλαιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι οίνοι του ΕΟΣ Σάμου, Samos Anthemis και Samos Nectar.

Στην όλη αυτή προσπάθεια ανάδειξης της Σάμου σε μια αγορά εκατομμυρίων κατοίκων αλλά και τουριστών από διάφορα μέρη του κόσμου, συμμετείχαν πολλοί χορηγοί, επιχειρηματίες και εθελοντές τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Συγκεκριμένα:

 Αegean Airlines, για τη χορηγία αεροπορικών εισιτηρίων,
 Εταιρεία Blue Star Ferries, για τη μεταφορά των τοπικών προϊόντων,
 ΕΟΣ Σάμου, για τη διάθεση κρασιών,
 Doryssa Sea Side Resort
 Samos Yacht Services, Shipping Agency
 Ούζο Γιοκαρίνη για διάθεση ούζου,
 ΙΝΚ House, για την προμήθεια τσαντών, εκτύπωση λογοτύπου & roll up, για την εκδήλωση,
 Κληρονόμου Νικόλαος, για τη διάθεση 100 συσκευασιών δίκαιας κούπας,
 Μάρκου Ιωάννη & ΣΙΑ Ο.Ε, Ελαιοτριβείο, εμπόριο και τυποποίηση ελαιολάδου, διάθεση συσκευασιών ελαιολάδου,
 Γερασίμου Γρηγόρης «Ελληνικά Θερμοκήπια», για τη διάθεση 100 συσκευασιών με ντοματάκια,
 Τυροκομικά Βουρλιώτης, διάθεση τυριών για την παρασκευή τοπικών συνταγών
 ΒΙΟ SAMOS, για τη διάθεση βιολογικών προϊόντων Σάμου,
 Κληρονόμου Κλειώ, για τη διάθεση βοτάνων και συσκευασιών λαδιού,
 Λύκου Ευτυχία , Μέλι Σάμου «ΗΡΑ», για τη διάθεση συσκευασιών μελιού,
 Αναστασίου Αργυρώ «Τα γλυκά της Αργυρώς – Theorima Samos Sweets», για τη διάθεση συσκευασιών με ταχινοπιτάκια και τρουφάκια με Σαμιώτικο κρασί.
Σχολιάστε