OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο – Έρευνα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα σχολεία της πόλης για την ασφάλεια των παιδιών

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο προετοιμάζει για τα παιδιά της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με ειδικούς του χώρου, αυτή την περίοδο διεξάγει έρευνα στα σχολεία του Ηρακλείου προκειμένου να συλλεχθούν στατιστικά στοιχεία για την πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο (δημοφιλείς προορισμοί, συσκευές σύνδεσης, χρόνος πλοήγησης κ.α.), να μελετηθούν οι υποδομές των σχολείων (δίκτυα, hardware και software προστασίας), να γίνει καταγραφή των δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που γίνονται για μαθητές, διδακτικό προσωπικό αλλά και γονείς, και, αφού αναλυθούν, να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή πλοήγηση και την ιδιωτικότητα των παιδιών.

Συγκεκριμένα, με τη νέα σχολική περίοδο, ο Δήμος θα είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει μια σειρά από ενισχυτικά σεμινάρια στα σχολεία της πόλης για να δώσει στα παιδιά, επικεντρωμένες πλέον, οδηγίες και συμβουλές τις οποίες μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους όταν μπαίνουν στο internet, κυρίως όμως να διαμορφώσει τις κατάλληλες υποδομές εντός σχολικών κτιρίων που θα ενισχύσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. 

«Οι νέες τεχνολογίες είναι πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία του ανθρώπου και της κοινωνίας, αρκεί να ξέρουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά. Ο κόσμος του διαδικτύου είναι ωφέλιμος γιατί μπορεί να μας προσφέρει άμεση πρόσβαση στη γνώση αλλά  δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ελλοχεύει κινδύνους για την ιδιωτικότητά μας εάν δεν ξέρουμε να πλοηγηθούμε σωστά. Επιλέγουμε να εκπαιδεύσουμε πρώτα τη νέα γενιά χρηστών που είναι τα παιδιά μας – ότι πολυτιμότερο έχουμε – τα οποία γνωρίζουν και κάνουν μεγάλη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων και πρέπει από τα πρώτα τους βήματα να μάθουν να τα χρησιμοποιούν σωστά. Είναι απαραίτητο για να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας αλλά και για να εκμεταλλευτούμε αυτά τα σύγχρονα εργαλεία σωστά, να προσφέρουμε πρώτα στα παιδιά μας τις ψηφιακές γνώσεις που απαιτούνται στο σημερινό κόσμο και δίνουν τεράστιες ευκαιρίες για χρήση και δημιουργία χρήσιμου ψηφιακού περιεχομένου», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice