OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απόφαση – σταθμός για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου η ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας

Στην ομόφωνη έγκριση του καταστατικού ίδρυσης της Ενεργειακής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου προχώρησε σήμερα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο σε κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Ο Νόμος 4513/2018 έδινε την δυνατότητα στους ΟΤΑ να συστήσουν τέτοιες Κοινότητες που στην περίπτωση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου αφορά την λειτουργία πάρκου φωτοβολταϊκών ισχύος 10 MW στη θέση «Κτήμα Πετούνη». Η Δημοτική Αρχή κίνησε γρήγορα τις διαδικασίες και πλέον ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα θα συμμετέχουν στην Κοινότητα και θα κινηθούν προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας,  μειώνοντας κατακόρυφα τα ενεργειακά κόστη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ανέπτυξε τα οφέλη που θα είναι τεράστια δεδομένων των μεγάλων ενεργειακών απαιτήσεων που έχει σήμερα ο Δήμος, επισημαίνοντας πως «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με 16% περισσότερη ηλιοφάνεια από την Βόρεια Ελλάδα και όμως εκεί έχουν προχωρήσει και εμείς τόσα χρόνια δεν αξιοποιούσαμε τα φωτοβολταϊκά, που είναι ήπια μορφή παραγωγής ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα. Προεκλογικά ήταν κορωνίδα του προγράμματός μας και από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων κινήσαμε την διαδικασία. Αν και θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, εδώ και χρόνια, εντούτοις, έστω και τώρα, σας καλώ να έχουμε  «θετική ενέργεια» όλοι μας και να στηρίξουμε αυτή την απόφαση που συμβάλλει στην εξυγίανση, το νοικοκυριό και την ανάπτυξη».

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice