OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε συνέχεια της άριστης και αποτελεσματικής συνεργασίας που υπήρξε και συνεχίζει μεταξύ των δύο πλευρών, καθ’ όλη τη διάρκεια  των άμεσων θεσμικών ενεργειών κατά το τραγικό ναυάγιο στα νότια των Παξών, κατόπιν κλήσεως για βοήθεια από τους αλλοδαπούς ναυαγούς διακινητές και διακινούμενους στο 112, στις 07:30 π.μ. του Σαββάτου 11 Ιανουρίου 2020. 

Τα 21 άτομα, τα οποία διεσώθησαν από το πολύνεκρο ναυάγιο, στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους – των 12 επιβεβαιωμένων νεκρών και των 20 αγνοουμένων εκ των οποίων ουδείς έφερε σωσίβιο –  μεταφέρθηκαν άμεσα στην Πρέβεζα όπου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και των εμπλεκόμενων φορέων συντόνισε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά την υποδοχή, φιλοξενία, παροχή στέγης, τροφής και ένδυσης αλλά και κάθε υποστηρικτής ψυχολογικής, κοινωνικής  και μεταφραστικής υπηρεσίας όπως ακριβώς προβλέπεται από τα ειδικά σχέδια.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς συνεχάρη στο πρόσωπο του Δημάρχου για την αποτελεσματική και άρτια λειτουργία του μηχανισμού της Δημοτικής Αρχής (η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με μία  ανάλογη περίπτωση ενός τόσο τραγικού πολύνεκρου ναυαγίου αποτέλεσμα της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των παράτυπων μεταναστών από οργανωμένα κυκλώματα διακινητών τα οποία τους αποφέρουν παρανόμως υπέρογκα κέρδη), καθώς και για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη με την οποία έδρασαν κατά την επιχείρηση.

Επίσης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνομίλησε εκτενώς με το Γενικό Γραμματέα ως προς τα πολλά και άλυτα θέματα του Δήμου από τους σεισμούς και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία και έθεσαν την περιοχή του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αλλά και για την πολύ θετική και οργανωτική διάσταση που θα αποφέρει το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, το οποίο και παρουσίασε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 8 Ιανουρίου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσκάλεσε το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να επισκεφθεί το Δήμο και να επιθεωρήσει τα θέματα της αρμοδιότητάς του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, δράσεις και προγράμματα για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργίας τους ο οποίος και την αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τονίζοντας ότι άλλωστε οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή άψογη συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice