Σύγκρουση αυτοκινήτου και λεωφορείου με τραυματισμό, Αναλήψεως και Μακεδονίας στα Βριλήσσια

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 13.50 περίπου στην κεντρική διασταύρωση Αναλήψεως και Μακεδονίας, στα Βριλήσσια. Ιδιωτικό επιβατικό όχημα συγκρούστηκε με το αστικό λεωφορείο της γραμμής , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά η συνεπιβάτης του οχήματος. Συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι που παραβίασε το stop ερχόμενο από Μακεδονίας και προσέκρουσε στο διερχόμενο λεωφορείο της γραμμής Δουκίσσης Πλακεντίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή σύγκρουση. Πέρα των σοβαρών υλικών ζημιών που υπέστει κυρίως το ιδιωτικό όχημα , υπήρξε τραυματισμός της συνεπιβάτηδος , η οποία διεκομίσθει με μονάδα του ΕΚΑΒ , που ήρθε άμεσα, στο Γενικό Νοσοκομείο Γεννηματά. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρχε τραυματισμός επιβατών του λεωφορείου ή διερχομένων.

Όπως δήλωσε ο οδηγός του αστικού λεωφορείου, στο otavoice, ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε το σήμα STOP και δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση. Το γεγονός ότι δεν είχαν αναπτυχθεί μεγάλες ταχύτητες , συνέβαλε να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί.Χρειάζεται να γίνει κάτι, μας είπε ο οδηγός, που συχνά αντιμετωπίζει ανάλογα περιστατικά στο δρομολόγιο του.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο και η παραβίαση των σημάτων αλλά και η έλλειψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθεί η φιλοσοφία κίνησης μέσα στην πόλη των Βριλησσίων, μιας και τα τροχαία ατυχήματα είναι μια αρνητική καθημερινότητα. Ειδικά στις κεντρικές διασταυρώσεις όπως αυτή που σημειώθηκε το ατύχημα , η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη καθίσταται αναγκαία.
Σχολιάστε