OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

REBRAIN GREECE και στη Δυτική Ελλάδα!

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, της Ομάδας Εργασίας REBRAIN GREECE, στο πλαίσιο των εργασιών της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, εκπροσώπων του Υπουργείου Εργασίας, θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στην Πάτρα. 

Η ομάδα REBRAIN GREECE, θα συνδράμει στην πρώτη πιλοτική δράση της Ελληνικής Πολιτείας για τη δημιουργία συνθηκών επιστροφής επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό (δράση «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ») αλλά και σε σχεδιασμό πολιτικών και προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους στην Δυτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ» χρηματοδοτεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε να προσλάβουν έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους 28-40 ετών του εξωτερικού, με άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας, διεθνή εργασιακή εμπειρία δύο τουλάχιστον ετών που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου σπουδών. 

Στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο οποίο οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις εισέρχονται με τους κωδικούς τους, έχει ήδη αναρτηθεί η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ». Εκεί οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους του προγράμματος και να  δηλώσουν έως 4 θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένες ειδικότητα/ες υψηλής εξειδίκευσης για εν ενεργεία εργαζομένους του εξωτερικού κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής από την επιχείρηση για 24 μήνες.

Η ελάχιστη συνολική μικτή αμοιβή του εργαζόμενου σε ενταγμένες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα είναι τουλάχιστον 3.000 ευρώ, την οποία η ωφελούμενη επιχείρηση μπορεί να προσαυξήσει κατά τις οικονομικές συνθήκες και τις δυνατότητές της.

Η επιχείρηση χρηματοδοτείται για τους πρώτους 12 μήνες με 70% της ανωτέρω δαπάνης, ήτοι 2.100 ευρώ, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Κονδυλίων.  Επίσης, η επιχείρηση δεσμεύεται να απασχολήσει τον προσλαμβανόμενο εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης για ακόμη 12 μήνες με τον ίδιο μισθό και με ταυτόχρονη υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού εργαζομένων στην συγκεκριμένη ειδικότητα από την ημερομηνία έκδοσης της επίσημης προκήρυξης του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ».  

Η δήλωση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που επιθυμούν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή και στοχευμένη  προκήρυξη του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ», καθώς δημιουργεί για πρώτη φορά δεξαμενή πραγματικών ζητούμενων δεξιοτήτων.

Σημειώνεται πως για τη συνολική υποστήριξη της μετεγκατάστασης των εργαζόμενων από το εξωτερικό στην Ελλάδα έχει συσταθεί ειδική ομάδα έργου(ΟΔΕ) με αντικείμενο το συντονισμό όλων των συναφών διαδικασιών και παραμέτρων της δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2131516074, 2131516356, 2131516112, 2131516270, 2131516646, καθώς και στο email: [email protected]

Επίσης, στη διάθεση των ενδιαφερομένων βρίσκονται και οι ακόλουθες σελίδες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης: 

Linked In: https://www.linkedin.com/company/rebraingreece/

Facebook: https://www.facebook.com/rebraingreece/ 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice