OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Προχωρά η διαδικασία για τη λειτουργία Κ.Δ.Α.Π- Μ.Ε.Α στον Δήμο Δελφών

Ο Δήμος Δελφών, μετά την επιτυχημένη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.), προχωρά τις διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας μίας ακόμα κοινωνικής δομής η οποία αναμένεται να δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, την απασχόληση και την κοινωνική ένταξη παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα προχώρησε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα τη λειτουργία του το 1ο Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α., έχοντας πλήρως στελεχωθεί με το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του σχολικού έτους 2019 – 2020.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβριο του 2019, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών έθεσε ως στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που αφορούν τα παιδιά. Ως γνωστόν, εδώ και δύο χρόνια λειτουργούν με μεγάλη αποδοχή από την πλευρά των γονέων τα Κ.Δ.Α.Π., προσφέροντας ποιοτική διέξοδο απασχόλησης στα δεκάδες παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά. Παρά τις όποιες καθυστερήσεις- παραλήψεις παρουσιάστηκαν κατά το παρελθόν, ώστε το εν λόγω πρόγραμμα να προχωρήσει τις δράσεις του, η νέα Διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή έτρεξε το σύνολο των διαδικασιών ώστε το συντομότερο δυνατόν να αδειοδοτηθούν επιπλέον τρία (3) Κ.Δ.Α.Π., της Δεσφίνας, του Γαλαξιδίου και της Πολύδροσου, με συνέπεια σε λίγες μέρες να έχουμε και επίσημα πλέον τις άδειες λειτουργίας τους ώστε να επιτευχθεί η ένταξή τους συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει γίνει, στόχος είναι από τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 να επεκταθούν οι δράσεις των Κ.Δ.Α.Π., προσφέροντας επιπλέον προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης. Μερικές εξ αυτών είναι το κολυμβητήριο, η ρομποτική, δράσεις για το περιβάλλον, τη μεσογειακή διατροφή, την αυτοάμυνα, την οδική ασφάλεια, το σχολικό εκφοβισμό και πολλές άλλες. Τα Κ.Δ.Α.Π., με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, θα γίνουν για το σύνολο των παιδιών του Δήμου Δελφών μια ανοιχτή δομή με δωρεάν εκμάθηση, ψυχαγωγία και άθληση, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια και στις οικογένειές τους.

Σε συνέχεια των ενεργειών μας από την αρχή της θητείας, όμως, άξια αναφοράς είναι και η επίτευξη της ένταξης του 1ου Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο άμεσα θα στελεχωθεί από το κατάλληλο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, ξεκινώντας σύντομα τη λειτουργία του. Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και γενικότερα ατόμων με ειδικές ανάγκες, μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Πρόκειται για δράση η οποία έρχεται σε συνέχεια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος της Ε.Ε.Τ.Α.Α., με την διάρκειά της να είναι κάθε φορά μονοετής, από την ημερομηνία της πρόσκλησης έως την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη, τονίζοντας πως «γίνεται πράξη μία υποχρέωση του Δήμου Δελφών απέναντι σε εκείνους τους πολίτες όπου η στήριξη της πολιτείας είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη». «Χρέος μας είναι να παρέχουμε όλες εκείνες τις υπηρεσίες προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και προς τις οικογένειές τους, συνεισφέροντες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας στην πολύ σημαντική προσπάθεια για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη», συμπλήρωσε ο κ. Ταγκαλής. Ο Δήμαρχος Δελφών, τέλος, δεσμεύτηκε πως ο Δήμος θα καταβάλει το μέγιστο των προσπαθειών του ώστε οι συγκεκριμένες δομές να αποτελέσουν όχι απλά τη διεκπεραίωση μίας υποχρέωσης, αλλά έναν ουσιαστικό κρίκο στο σύνολο των δομών που φιλοξενούνται στη Φωκίδα για τα παιδιά αλλά και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice