Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Γενική απεργία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου (video)

Γενική απεργία με κεντρικό σύνθημα:  «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, Θέλουμε  πίσω τη  ζωή μας!!!»

Στο δρόμο κατεβαίνουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου την Τετάρτη, πραγματοποιώντας γενική απεργία με αίτημα την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες των περισσότερων δήμων του Βορείου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Δήμαρχοι και πολίτες απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων. Παράλληλα, ζητούν μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να προωθηθούν.

Χιλιάδες πολίτες στην μεγαλύτερη συγκέντρωση της Μυτιλήνης 

Έξω από το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης εντατικές είναι οι προετοιμασίες από τους διοργανωτές ώστε να είναι όλα έτοιμα στις 12πμ που θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση.Εκτός από την εξέδρα και τα ηχητικά εντύπωση προκαλεί η τεράστια ελληνική σημαία που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, με το κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, Θέλουμε  πίσω τη  ζωή μας!!!»

Διάσπαρτες στην προκυμαία βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο, ενώ αναμένεται να φθάσουν λεωφορεία γεμάτα κόσμο από  όλα τα χωριά της Λέσβου. Ήδη δημιουργείτε το αδιαχώρητο , με χιλιάδες πολίτες να έχουν κατακλύσει το χώρο της εκδήλωσης- διαμαρτυρίας.

Μία μέρα αργότερα, την Πέμπτη οι δήμαρχοι του όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου) θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πηγή lesvospost.com

 
Σχολιάστε