OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς την Ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Ο Δήμος Παύλου Μελά διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, Ημέρα των Τριών Ιεραρχών και Γιορτή των Γραμμάτων, για τους 721 μαθητές των 12 Λυκείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, που κατάφεραν με τις εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2018 – 2019, να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δίπλα στη Μονή Λαζαριστών, σε μια σεμνή τελετή, απονεμήθηκε τιμητικός Έπαινος, στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, από το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικών, γονέων – κηδεμόνων, συγγενών και φίλων.

Σε όσους δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Δήμαρχος εύχεται καλή επιτυχία σε κάθε τους προσπάθεια.

Τιμή σε εννέα συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος Παύλου Μελά, επέλεξε αυτή τη μέρα για να τιμήσει συμβολικά, εννέα δασκάλους και καθηγητές που συνταξιοδοτήθηκαν, μέσα από τη μεγάλη οικογένεια των εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί που για χρόνια πρόσφεραν εφόδια ζωής στα παιδιά μας και παρέδωσαν τη σκυτάλη σε άλλους που συνεχίζουν και προσπαθούν μέσα από τη διδασκαλία τους με συστηματικότητα, μέθοδο, σωστή στόχευση και ευθύνη, να οδηγήσουν τη νέα γενιά στο μέλλον.

Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στο δάσκαλο Ανδρέα Σκολίδη, στη δασκάλα Σωτηρία Παρασκευοπούλου, στη σύζυγο του αποθανόντα δασκάλου Γεωργίου Λυρατζάκη, στο φιλόλογο Κωνσταντίνο Ντούρο, στο φυσικό Ιωάννη Χριστοφορίδη, στο φιλόλογο Δημήτρη Πασχαλίδη,  στο φυσικό Γεώργιο Στολτίδη, στον καθηγητή οικονομικών Αθανάσιο Λάμπρου και στον καθηγητή τεχνικής εκπαίδευσης Ιωάννη Πουρτουλίδη.

 

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: Περπατήστε στο μονοπάτι των ιδανικών

Απευθυνόμενος στους νέους πλέον φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο Δήμαρχος τόνισε:

«Με την είσοδό σας στα ανώτερα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας, κλείνει ένας κύκλος και εισέρχεστε πλέον στην τελική ευθεία για να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας και να δημιουργήσετε το αύριο.

Είμαστε όλοι συνταξιδιώτες στο παρόν, εσείς όμως θα χαράξετε το μέλλον με το έργο σας!

Περπατήστε στο μονοπάτι των ιδανικών, με το κεφάλι ψηλά, με γενναιοδωρία, με τη δύναμη της αλήθειας και της εντιμότητας, με ευθύνη και ΠΑΝΤΑ με σεβασμό στους άλλους και στη διαφορετικότητα.

Επενδύστε στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στην προσωπική σας βελτίωση και στη σταδιοδρομία σας, με την προοπτική της διεύρυνσης των σπουδών σας. Το ζητούμενο βέβαια, σύμφωνα και με τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών,  είναι να υπάρχει ένας άριστος συνδυασμός παιδείας και εκπαίδευσης.

Επιτρέψτε μου εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και τους κηδεμόνες σας, που σας φρόντισαν με την αγάπη τους και στήριξαν με τον αφανή αγώνα τους, την προσπάθειά σας.

Να τους συγχαρώ που στάθηκαν και θα συνεχίζουν να στέκονται δίπλα σας, ηθικά και υλικά, πολλές φορές με στερήσεις και οικονομικές θυσίες.

Να συγχαρούμε τους δασκάλους σας, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχία σας.

Να τους ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του Δήμου και την κατανόησή τους.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα για υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, στο σημαντικότατο έργο της.»

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Ευθύμης Ασλανίδης, τελειόφοιτος Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., αναφερόμενος στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό, τόνισε το λαμπρό έργο τους και τη μοναδική τους προσφορά στην ανθρωπότητα.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πατέρα Ακάκιο εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χρήστο Μήττα, εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ ο οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

 

Ενημέρωση για τους επιτυχόντες

Όσοι επιτυχόντες δεν παρευρέθησαν, μπορούν να παραλάβουν τον Τιμητικό Έπαινο από τα σχολεία που αποφοίτησαν, από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020.

Τα Λύκεια του Δήμου Παύλου Μελά, με τη σειρά βράβευσης είναι: 1ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, 1ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης, Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας, 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 1ο ΕΠΑΛ Πολίχνης, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 2ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, 2ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, 3ο Γενικό Λύκειο Πολίχνης, 4ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης.

 

Μουσική και κοπή πίτας για την εκπαίδευση του Δήμου Παύλου Μελά

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι «West side ensemble», το μουσικό σχήμα jazz των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΙΡΙΣ, που αποτελείται από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Φώτη Τερζή (σαξόφωνο) και τους καθηγητές Νίκο Φουντουκίδη (Ντραμς), Νίκο Φωτιάδη (ηλεκτρικό μπάσο), Πάρη Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας για την εκπαίδευση του Δήμου Παύλου Μελά, ενώ

μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων ακολούθησε δεξίωση για όλους τους προσκεκλημένους.

Την Τελετή διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ».

Παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Γεώργιος Κομνηνός, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου και από το  Δήμο Παύλου Μελά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Γεροκώστα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, η Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Μαρία Σαββίδου, ο Εντεταλμένος διοικητικών υπηρεσιών, Στέφανος Βάρφης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεώργιος Λίλτσης και Παντελής Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ανέστης Λαζαρίδης, η τοπική σύμβουλος Καλλιόπη Βλάχου που εκπροσώπησε και τη Σχολική Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από την Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαγεωργίου.

 

 

Λεύκωμα φωτογραφιών: ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice