OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Λαγουδάκης: “Η ενότητα, η ομόνοια και η αλληλεγγύη αποτελούν σημαντικό τρίπτυχο για μας, αποτελούν την προϋπόθεση της επιτυχίας”

Διαβάστε την ομιλία του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη στην κοπή της πίτας του Δήμου Περάματος.

“Σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας,
Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
Κυρίες και Κύριοι

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, στην ετήσια κοπή της πίτας του Δήμου μας και σας εύχομαι από καρδιάς «Καλή Χρονιά» με υγεία, οικογενειακή ευημερία, αγάπη και ειρήνη.  Ευχή όλων ας είναι η νέα χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική και να εκπληρώσει τους στόχους και τις προσδοκίες όλων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. Η σημερινή γιορτή των Θεοφανίων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές τις Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ευελπιστούμε ότι η συμβολική της σημασία και έμπνευση θα μας προσφέρει το φως για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις της δεκαετίας του 2020.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε την προηγούμενη χρονιά στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, αφού με την ανανέωση της θητείας μας, επιβραβεύσατε μια προσπάθεια που έχει ως μοναδικό γνώμονα, την πρόοδο της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών. Όπως όλοι γνωρίζετε, πριν 5 χρόνια παραλάβαμε έναν από τους πιο υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας, με ελλιπείς και σε πολλές περιπτώσεις κατεστραμμένες υποδομές.

Μέσα από μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και αφοσίωση στους στόχους μας, κατορθώσαμε να τον ανασυγκροτήσουμε και να τον καταστήσουμε οικονομικά υγιή, εν μέσω μάλιστα μνημονιακών χρόνων. Στρατηγικός μας στόχος από την πρώτη στιγμή ,ήταν να γίνει ο Δήμος μας βιώσιμος και λειτουργικός με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό μας κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Στη θητεία μας συντελέστηκαν σημαντικές παρεμβάσεις σε πλήθος υποδομών της πόλης μας. Και το πιο σημαντικό, κάτι που θέλω να υπογραμμίσω, είναι πως αυτή η ανασυγκρότηση έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος με νέα χρέη.

Μια τέτοια μέρα δεν προσφέρεται για αναλυτικούς απολογισμούς ή για αναλυτική αναφορά σε μελλοντικούς σχεδιασμούς.  Επιτρέψτε μου όμως, να αναφερθώ, σε μερικά από τα πιο σημαντικά.

Δώσαμε έμφαση στην κοινωνική μας πολιτική, στους ανέργους και στους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας, πετυχαίνοντας να μην είναι κανένας μόνος του στα χρόνια της κρίσης.  Αναβαθμίσαμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο, δίνοντας έμφαση στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, των υπηρεσιών του δήμου μας. Στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της παιδείας, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, βελτιώσαμε τις υποδομές, ενώ πραγματοποιήθηκε πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων και δράσεων, ώστε να επωφεληθεί το σύνολο των δημοτών μας και κυρίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  Σε κάθε γωνιά της πόλης μας υπήρξαν πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις, με μικρά και μεγάλα νέα έργα αλλά και επισκευή και συντήρηση πολλών υποδομών που ήδη λειτουργούσαν.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 30 μεγάλες ασφαλτοστρώσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, σημαντικά έργα ομβρίων, νέες διανοίξεις δρόμων ,όπως η Σουλίου και η Αεροπόλεως, δημιουργήθηκαν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν οι ήδη υπάρχουσες, έγιναν εκτεταμένες επισκευές σε όλα τα σχολεία του δήμου κι αποκαταστάθηκαν βασικές υποδομές της πόλης που ήταν εκτός λειτουργίας, ενδεικτικά αναφέρω το Σινέ, το θεατράκι Μίκης Θεοδωράκης και το στάδιο της Πρόνοιας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως είναι θέμα χρόνου η επαναλειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου, αφού ο διαγωνισμός για την επισκευή και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι σε εξέλιξη.  Σημαντική πρόοδος υπήρξε και στη Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Από τα τέλη του 2014 μέχρι και σήμερα πάνω από 2.200 σκυλάκια έχουν ελεγχθεί, ενώ παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα τραυματισμένα κι άρρωστα αδέσποτα ζώα.

Όσο μεγάλη και αν είναι η αδικία που έχει υποστεί αυτή η πόλη, κυρίως για δύο λόγους. πρώτον, από την κεντρική διοίκηση κυρίως περιβαλλοντικά, με την υπερσυγκέντρωση πολλών μεγάλων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, όπως οι εταιρείες πετρελαιοειδών και η λειτουργία του λιμανιού μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης μας, αλλά και δεύτερον από την οικονομική κακοδιοίκηση με ευθύνη ορισμένων προηγούμενων τοπικών διοικήσεων, εμείς συνεχίζουμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και επιτέλους να γίνει η πόλη μας αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Μία πόλη σύγχρονη.

Μια πόλη ανθρώπινη και φιλική στους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτήν.

Όσα εμπόδια και αν χρειαστεί να υπερβούμε, μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι η αναβάθμιση της πόλης σε επίπεδο που δεν θα υστερεί σε τίποτα από οποιονδήποτε άλλο Δήμο της χώρας μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως διαχειριζόμαστε το σήμερα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζουμε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας.  Αισθανόμαστε περήφανοι για το έργο και την έντιμη προσπάθειά μας και μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια με τη βεβαιότητα ότι επιτελούμε με ευσυνειδησία το καθήκον μας.

Η ενότητα, η ομόνοια και η αλληλεγγύη αποτελούν σημαντικό τρίπτυχο για μας, αποτελούν την προϋπόθεση της επιτυχίας.  Υποδεχόμαστε αυτή τη χρονιά με αισιοδοξία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι θα δούμε να αποδίδουν προς όφελος των πολιτών, όλα όσα βήμα βήμα χτίσαμε τις προηγούμενες χρονιές.

Κλείνοντας σας εύχομαι, «Καλή και Δημιουργική Χρονιά» για μία αλληλέγγυα και δίκαιη κοινωνία όπου θα κυριαρχήσει στον κόσμο η ειρήνη και η δημοκρατία, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.

Χρόνια σας πολλά και κυρίως καλά.

Σας ευχαριστώ”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice