OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Η βία λόγω φύλου μπορεί να συμβεί σε οποιανδήποτε, οπουδήποτε

Ένα μεγάλο χειροκρότημα και πολλά συγχαρητήρια έδωσαν στα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Καλλιτεχνικού Σχολείου της πόλης μας, τα μέλη του πρώτου και πέμπτου ΚΑΠΗ Κερατσινίου, στο πλαίσιο της ξεχωριστής δράσης που διοργανώθηκε σήμερα με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, καθώς και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Στο ασφυκτικά γεμάτο γυάλινο καφέ στην περιοχή του Κράκαρη στην παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων, τα δύο ΚΑΠΗ μαζί με τη θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Σχολείου συνδιοργάνωσαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση. Σε μια περίοδο που η βία κατά των γυναικών και κοριτσιών, συνεχίζει να αποτελεί μία από τις πιο επίμονες και διαρκείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και σε μεγάλο βαθμό μη ορατές λόγω και της ατιμωρησίας των ασκούντων βία σε βάρος των γυναικών και κοριτσιών, η εκδήλωση συγκίνησε και κίνησε το ενδιαφέρον για ερωτήσεις και διάλογο. Τα παιδιά παρουσίασαν αρχικά την ταινία μικρού μήκους του σχολείου τους και στη συνέχεια ένα θεατρικό, βασισμένα και τα δύο σε μια σύγχρονη μεταφορά του έργου Ικέτιδες του Αισχύλου. Έπειτα, παρουσίασαν άλλο ένα θεατρικό δρώμενο, την Αντιγόνη του Σοφοκλή, επίσης σε μια σύγχρονη εκδοχή.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η άμεση επαφή των πολιτών για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης του. Όπως αποδείχθηκε από τη συμμετοχή και τη συζήτηση που ακολούθησε, η δράση ήταν άκρως πετυχημένη.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice