OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Καντάνου-Σελίνου: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ Παλαιόχωρας

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου κ. Αντωνίου Περράκη, όπως λεπτομερέστατα καταγράφεται στο πρακτικό, την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας  του Δ.Σ. Δήμου Καντάνου-Σελίνου για την εκ περιτροπής λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ Παλαιοχώρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Δημάρχου κ. Αντωνίου Περράκη, όπως λεπτομερέστατα καταγράφεται στο πρακτικό, 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας  του Δ.Σ. Δήμου Καντάνου-Σελίνου για την εκ περιτροπής

λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ Παλαιοχώρας: 

«Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα συνέχισης της καθημερινής λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην έδρα του Δήμου μας την Παλαιόχωρα, έπειτα από την ανακοίνωση καθιέρωσης εκ περιτροπής λειτουργίας του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και την κάθετη αντίθεσή του στην ως άνω πρόθεση της διοίκησής του. 

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η εκ περιτροπής λειτουργία του, με ημέρες και ώρες εξυπηρέτησης κοινού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:00 έως τη 13:00 και αναστολή λειτουργίας του κάθε Τρίτη και Πέμπτη, χωρίς να υπολογιστούν οι σοβαρότατοι λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου αλλά και της κοινωνικής διάστασης μιας τέτοιας εξέλιξης.

Δεδομένης της προγενέστερης εύρυθμης λειτουργίας του Ταχυδρομείου και της άρτιας και απαραίτητης εξυπηρέτησης των δημοτών της έδρας του Δήμου μας καθώς και των κατοίκων των υπόλοιπων περιοχών της ενδοχώρας οποιαδήποτε μεταβολή θα επιφέρει σημαντική δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι ήδη βιώνουν τον αποκλεισμό από υπηρεσίες και αγαθά τα οποία προσφέρονται αφειδώς σε αστικά κέντρα. 

Τα ΕΛ.ΤΑ Παλαιόχωρας προσφέρουν με συνέπεια και σεβασμό προς τους συντοπίτες μας ταχυδρομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες ταχυμεταφοράς καθώς και χρηματοοικονομικές. Συντάξεις ΟΓΑ, πληρωμές εργόσημων, καταθετικά προϊόντα, εμβάσματα εσωτερικού και εξωτερικού, διακίνηση αλληλογραφίας, ταχυμεταφορές, εξόφληση λογαριασμών είναι μόνο κάποιες από τις βασικές καθημερινές συναλλαγές που διεκπεραιώνονται από το προσωπικό του Ταχυδρομείου, προσφέροντας τα «αυτονόητα» σε δημότες, επιχειρήσεις και δημόσιο. 

Η πλειοψηφία των δημοτών τρίτης ηλικίας, σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων αγροτών  συναλλάσσονται με την παραδοσιακή εξυπηρέτηση ΕΛ.ΤΑ και την παραδοσιακή τραπεζική καθώς είναι αδύνατο να μεταβούν στο πλησιέστερο αστικό κέντρο το οποίο απέχει μιάσιμι ώρα και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν αποτελούν πρόσφορη μέθοδο, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Οι ανάγκες υπηρεσιών ΕΛ.ΤΑ. δεδομένης της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού κυρίως κατά τη θερινή περίοδο που πολλαπλασιάζεται από τους παραθεριστές απαιτούν όχι υποβάθμιση μέσω υπολειτουργίας αλλά περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση του Ταχυδρομείου Παλαιόχωρας.

Αναφέρουμε, τέλος, ότι το υποκατάστημα Ταχυδρομείου Παλαιόχωρας εξυπηρετεί εξ΄ ολοκλήρου τους κατοίκους, τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις του ακριτικού νησιού της Γαύδου.

Ως Δήμος καταδικάζουμε απερίφραστα την εκ περιτροπής λειτουργία και την προοπτική κλεισίματος του Ταχυδρομείου Παλαιόχωρας και καλούμε την πολιτεία, το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.  να άρουν την απόφασή τους και να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση επαναλειτουργία του.

Το άνωθεν ψήφισμα να διαβιβαστεί:

  1. Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

  1. Στους Βουλευτές του Ν. Χανίων
  2. Στον Περιφερειάρχη Κρήτης
  3. Στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛ.ΤΑ. Κρήτης
  4. Στη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.
  5. Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιοχώρας αποφαίνεται θετικά της ως άνω απόφασης.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice