Το OTAVOICE στη Θεσσαλονίκη – Μάκης Κυριζίδης: «Το τεχνικό πρόγραμμα είναι φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό»

Το OTAVOICE και ο συνεργάτης του στη Βόρεια Ελλάδα Βασίλης Περδικίδης συνεχίζοντας την δημοσιογραφική αποστολή στο δήμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο γραφείο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Κυριζίδη Μάκη και συζήτησε μαζί του για τον προγραμματισμό του δήμου το 2020 αλλά και το όραμα 4ετίας, τις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Κ. Ζέρβα, την συνεργασία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και τις δυο αγάπες του, τον μικρό γιο του και τον Ηρακλή.

Ο Μάκης Κυριζίδης έχει βρεθεί επικεφαλής σε ένα κρίσιμο πόστο για την Θεσσαλονίκη που επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας. Οι υποδομές είναι το Α και το Ω και η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, πέρα από τα μεγάλα έργα που εξελίσσονται στην πόλη, έχει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση του αναγκαίου αστικού περιβάλλοντος , που θα σπρώξει την πόλη και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Μάκη Κυριζίδη

  • Είχαμε κοινά σημεία στον  προγραμματικό λόγο με τον κ. Ζέρβα εξαρχής, οπότε ήταν εύκολη η μετεκλογική σύγκλιση και σήμερα έχουμε εξαιρετική συνεργασία.
  • Ο Κωνσταντίνος  Ζέρβας έχει καταφέρει να συνθέσει δυνάμεις. Είναι ορθολογιστής , έχει όραμα και ξέρει να ακούει.
  • Το Μέτρο, το Λιμάνι και οι Αστικές Συγκοινωνίες είναι τα κεντρικά θέματα που αν λυθούν θα δώσουν ένα διαφορετικό αέρα στην πόλη. Δε είναι αρμοδιότητα μας τα μεγάλα έργα , αλλά πιέζουμε για να έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα.
  • Ο δήμος οφείλει να φτιάξει τις γειτονιές ,να γεμίσουμε με περισσότερο πράσινο την πόλη , να έχουμε πιο δομημένη την Υπηρεσία Καθαριότητας και να κάνουμε τις απαραίτητες δομές στην σχολική στέγη και στο δημόσιο χώρο. Εντάξαμε ένα μεγάλο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην περιοχή της Τούμπας ( Παπάφη) με παιδικό σταθμό,κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, υπόγειο πάρκινγκ, δημοτικό ιατρείο και θα εντείνουμε ανάλογες παρεμβάσεις.
  • Το τεχνικό μας πρόγραμμα είναι ταυτόχρονα φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό. Ξεκινάμε μια σωρεία μελετών για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους. Παράλληλα υπάρχει το ρεαλιστικό τμήμα του τεχνικού προγράμματος με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για μια σειρά από αστικές παρεμβάσεις.
  • Μετά από μια ψυχρή περίοδο σχέσεων Δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα η συνεργασίας μας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι σε απόλυτη ταύτιση και σχεδιάζουμε από κοινού το μέλλον της πόλης. Η περιφέρεια είναι αρωγός στην προσπάθεια μας.
  • Πιστεύω ότι ο Υπουργός  Εσωτερικών θα βρει λύση για την χρηματοδότηση των έργων μετά από την αποκάλυψη ότι ο Φιλόδημος ήταν ένα πυροτέχνημα και δεν είχαν εξασφαλιστεί οι πόροι.Τα έργα που έχουν προγραμματιστεί είναι αναγκαία και έχουμε την διαβεβαίωση ότι θα εκτελεστούν κανονικά.

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μάκη Κυριζίδη στην κάμερα του otavoice.gr.

Ο Μάκης Κυριζίδης μίλησε ακόμη και για τις δυο αδυναμίες του. Τον γιο που απέκτησε πριν λίγους μήνες και τον Ηρακλή, την ομάδα της καρδιάς του.

«Θα ήθελα να είμαι περισσότερες ώρες μαζί του, αλλά οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες. Είναι το πρώτο μου παιδί και αυτό μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω, γιατί όσα κάνουμε είναι για αυτά τα παιδιά, τις επόμενες γενιές.»

«Ο Ηρακλής  δυστυχώς είναι σε δύσκολο στάδιο αλλά πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Σίγουρα ο γιος μου θα γίνει Ηρακλής , γιατί είμαστε υπέρ των παραδόσεων οικογενειακών και οπαδικών».

Στη συνέχεια ο Μάκης Κυριζίδης μίλησε για την παρουσία του OTAVOICE.GR στην αυτοδιοίκηση, ευχήθηκε περισσότερες πρωτιές και αναγνώρισε την αμεσότητα και την ποιότητα της δουλειάς που παράγει. «Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται τέτοια μέσα ενημέρωσης» ανέφερε και έστειλε μέσα από την κάμερα μας τις ευχές του, για τα Χριστούγεννα και την νέα χρονιά.

Ο Μάκης Κυριζίδης είναι δικηγόρος και ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης , επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Θετικά». Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών προχώρησε σε προγραμματική συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και από την 1η Σεπτεμβρίου είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 
Σχολιάστε