Την συμμετοχή του στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων», διεκδικεί ο Δήμος Ωρωπού

Το «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης του,  μετά τη χθεσινή υπογραφή έναρξης της Εταιρίας Διαχείρισης του Πάρκου, σε εκδήλωση που έγινε στα Οινόφυτα και στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι δήμαρχοι, Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχης Σ.Ε. Κώστας Μπακογιάννης και Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας που το οραματίσθηκαν,ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σπανός  , ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου καθώς και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. 

Το «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» είναι ένα εμβληματικό αναπτυξιακό έργο στη Στερεά Ελλάδα, αξίας 260 εκατομμυρίων ευρώ , με στόχο την εξυγίανση του ποταμού Ασωπού και την ανάπτυξη της περιοχής και όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και βασικός υποστηρικτής της προσπάθειας ως πρώην περιφερειάρχης , τα επόμενα 4 χρόνια είναι κρίσιμα. Έχουμε όλα τα εργαλεία και τα μέσα να υλοποιήσουμε στην πράξη το σχέδιο.

 

Γιασημάκης: Ο Ωρωπός είναι αποδέκτης του Ασωπού και διεκδικούμε την συμμετοχή μας στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων».

 

Σημαντική ήταν η παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη ο οποίος ζήτησε να συμμετάσχει ενεργά , ως ισότιμο μέλος στο εγχείρημα και ο Ωρωπός , μιας και αποτελεί τον αποδέκτη της μόλυνσης του Ασωπού.

«Θέλω να ζητήσω και να διεκδικήσω τη συμμετοχή του δήμου μας σε αυτήν την κίνηση» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Ωρωπού και έβαλε σε τροχιά διεκδίκησης τον δήμο σε ένα τεράστιας σημασίας στρατηγικό επενδυτικό σχέδιο.

Όπως μας εξηγεί , ο Γιώργος Γιασημάκης, η αναφορά μου στην εκδήλωση δεν ήταν τυχαία , ούτε ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Υπάρχει σχέδιο για να συμμετάσχουμε ως δήμος σε ένα κορυφαίο για την ευρύτερη περιοχή αναπτυξιακό έργο  που θα μας δώσει σημαντικά οφέλη , κάτι που μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν διεκδικήσαμε. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εμπλεκόμενους στο αναπτυξιακό έργο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να πάρει σάρκα και οστά η συμμετοχή του δήμου Ωρωπού στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων».

Για εμάς η εξωστρέφεια του δήμου και η συμμετοχή του σε σημαντικά επενδυτικά και αναπτυξιακά έργα , αποτελεί μονόδρομο για να βγούμε από την απομόνωση. Θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν και μας αξίζουν.

 
Σχολιάστε